Peterbilt-demo spectaculair hoogtepunt Truckstar Festival 2016


Peterbilt 379
Als je aanstaande zaterdag of zondag het Truckstar Festival op het TT circuit bezoekt, doe je er goed aan tot het eind van de dag op de tribune te blijven zitten. Een van de meest legendarische racetrucks aller tijden zal na decennia eindelijk weer op het circuit in actie te zien zijn. De Peterbilt die Ad van Koeveringe in de jaren ’80 speciaal voor de races liet bouwen is aanwezig in Assen! De truck heeft jaren in Duitsland gestaan maar is sinds een paar jaar van een andere truckrace-bekendheid, Cees Zandbergen. Omdat het veel leuker is om een racetruck in actie te zien dan alleen maar mooi te laten zijn, zal deze een demonstratie-show geven aan het eind van de dag. De ‘tegenstander’: een andere Peterbilt met truckrace-genen. Frans Smit gebruikt regelmatig de Peterbilt van Kampstaal als racetransporter, om van en naar het circuit te komen. Komend weekend mag die zich ook op de baan gaan bewijzen.
Peterbilt 379

Peterbilt 379
De tegenstander.
Peterbilt 379

Peterbilt 379

Peterbilt 379

Peterbilt onbekend/overig

Peterbilt onbekend/overig
Archiefbeelden van de truckrace-legende.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *