De Truckspotter – De Olifantenparade (deel 21)

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst vol uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. De foto’s die door Jaco gemaakt werden kun je zien op truckfan.nl.

Sinds het Truckstar Festival op het TT-circuit in Assen gehouden wordt is dit evenement van mijn persoonlijke agenda verdwenen. Ik ben er één keer geweest. Volgens mij vond dit bezoek plaats in 1994, maar het kan evengoed 1995 geweest zijn. Tijdens dit eenmalige bezoek aan het festival maakte ik, naar later bleek, twee historische foto’s.

Johan van der Zand bracht uit het Gelderse Buren zijn hele wagenpark mee naar het circuit. Nu kon hij natuurlijk alle bergingstrucks achter elkaar aan laten rijden, maar Johan had een beter idee: De Olifantenparade. De foto’s spreken voor zich.

Een bijzonder detail is dat Johan’s dochter Marieke en haar nicht meerijden op de opbouw van de voorste Scania.

One Response

  1. Jaco Terlouw 6 augustus 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *