De Truckspotter – Kleren maken de man (deel 22)

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst vol uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. De foto’s die door Jaco gemaakt werden kun je zien op truckfan.nl.
DAF CF75
Over het algemeen is een DAF CF75 nu niet bepaald een truck waar ik een extra rondje voor loop. En als het dan ook nog een 4×2 trekker chassis met de dag cabine betreft scoort de vrachtauto beslist niet hoog op mijn topperslijst. Wat dat betreft ga ik mooi met de tijd mee. In mijn vroeger jaren als truckspotter kreeg een DAF FT2100 met de ‘korte’ F218 cabine bij mij de handen ook niet op elkaar. Achteraf heel jammer, zo’n oude DAF is nu juist een auto waar ik graag die extra meters voor maak!
DAF CF75
De eigen trekker van Dubbeldam Schade in Schelluinen is een schitterende uitzondering op mijn regel. Ik fotografeerde de truck in een nieuwe bedrijfsjas tijdens het ‘Open Huis’ van Dubbeldam op 4 juni jongstleden. In de oude kleurtjes heb ik nooit de moeite genomen de trekker op de foto te zetten. De truck is redelijk standaard opgebouwd. De complete dakspoilerset, zonneklep en kattenogen in de bumper zijn originele accessoires uit de catalogus van DAF. De zijschermen en chassisbeplating zijn eigenbouw.
DAF CF75
De DAF met het kenteken BR-GX-48 staat op kenteken sinds 2005. In 2012 werd Dubbeldam Schade de nieuwe eigenaar. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het bedrijf kreeg de DAF een nieuwe jas aangemeten. De mensen van de spuiterij en ontwerpafdeling hebben puik werk geleverd.
DAF CF75

DAF CF75
Juist het ontbreken van extra lampen, luchthoorns, bull-bar en poppen maakt deze auto voor mij een interessante spot. Kleren maken de man, of de DAF in dit geval.
DAF CF75
Een dual-tone gespoten traanplaat op het chassis zag ik nog niet eerder. Ook de uitgefreesde bedrijfsnaam in de zijschermen was nieuw voor mij. Ik ben benieuwd hoe vaak dit in de toekomst te zien zal zijn op nieuw afgeleverde trucks.
DAF CF75
Een DAF CF75 met dagcabine. Een dagje truckspotten kan vreemd verlopen. Ik heb er een favoriet bij.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *