De levens van de VK-40-GN


De Scania T93 met kenteken VK-40-GN in in 1991 nieuw aangeschaft door rijschool Kreeft. Dat heette toen nog Jan Kreeft en had één vestiging, in Hoogeveen. Bij aanschaf had de truck een wielbasis van 420 centimeter. Op een gegeven moment veranderde het cbr/ccv de regels voor de maximum wielbasis, zodat je van een trekker geen bakwagen kon maken. Daarbij had men echter geen rekening gehouden met torpedo-lestrucks. Men wilde geen ontheffing geven, zodat de wielbasis helaas ingekort moest worden naar 380 centimeter. “Toen was het een rare auto om mee te rijden. Een stuiterbakkie.”, aldus Gert-Jan Kreeft.

Kreeft is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste opleiders op het gebied van rijopleidingen en alles er om heen in Nederland. De Scania bestaat nog steeds en heeft nog maar 360.000 kilometer op de teller staan. Niet meer bij Kreeft, maar wel bij de Noord-Hollandse kweker die hem in 2000 van Kreeft had gekocht. Deze is momenteel met zijn vrouw in Drenthe op vakantie. Gert-Jan Kreeft had ze via facebook opgespoord en uitgenodigd, zodat hij na 16 jaar de truck weer zag. Tot zijn grote vreugde zoals jullie op de foto’s kunnen zien. Met dank aan Gert-Jan Kreeft voor de actuele foto’s en informatie en Marco Havers voor de foto’s van vóór 2000.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *