Op bezoek bij Arie Spaansen


Vandaag (20 augustus 2016) en morgen is in Niedorp en omgeving (dus ook in Winkel) het ‘nazomeren‘, een groot evenement waarbij veel musea maar ook particulieren hun deuren open hebben. Soms om hun collectie te tonen, andere organiseren rommelmarkten. Ik zelf ben op drie locaties geweest, allen in Winkel. Bij Collection ’39-’45 (een museum met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog), het Spaansen familiemuseum, maar ik kwam vooral om eens een kijkje te nemen bij Arie Spaansen. Arie heb ik natuurlijk al regelmatig op diverse evenementen tegen gekomen en ik was ook al eens een paar keer bij de loods langs gereden vóór ik hem had leren kennen, maar nu vond ik het een mooie gelegenheid eens binnen te kijken. Sowieso een imposant gezicht de hele collectie bij elkaar te zien! Het Henschel neusje is nog niet af, maar was wel al te bewonderen. Naast de 1:1 voertuigen waren er ook diverse miniaturen te bewonderen, onder andere van de hand van Hans Reemer. Arie, bedankt voor de gastvrijheid en mijn complimenten voor je prachtige collectie.


Nog meer zien? Even op truckfan.nl kijken of morgen/straks (hangt er maar net van af wanneer je dit leest) zelf even langs gaan natuurlijk! Meer info over het evenement hier.

One Response

  1. Maarten 20 augustus 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *