Twaalf keer T voor GCA

GCA Transport uit Moerdijk heeft onlangs twaalf Renault Trucks T 460 trekkers in ADR-uitvoering in gebruik genomen. Sinds vorig jaar rijdt GCA al met tien Renault Trucks T. De positieve ervaringen die hiermee werden opgedaan, hebben nu geleid tot een vervolgorder. Bij de aflevering werd een Vehicle Hand-over training voor chauffeurs gegeven.
Renault T-serie
De Nederlandse vestiging van GCA Transport in Moerdijk heeft onlangs twaalf Renault Trucks T 460 ADR trekkers in gebruik genomen. Het betreft vervanging van enkele Renault Trucks Premium. Willem Staat, Manager Transport bij GCA Transport: “We werken al heel lang met Renault Trucks en dit is altijd naar volle tevredenheid gegaan. Toch heeft de nieuwe Renault Trucks T ons in positieve zin verrast. Het is een mooi voertuig met veel ruimte voor de chauffeur. De automatisch schakelende versnellingsbak Optidriver werkt perfect. Ook de ervaringen van de chauffeurs waren louter positief. Bovendien hebben we een prettige relatie met de Renault Trucks-dealer. We hebben daarom niet lang hoeven twijfelen om opnieuw voor de Renault Trucks T te kiezen.”

Zuinig rijden en veiligheid kenmerken GCA Transport. “Een chauffeur die veilig rijdt, rijdt automatisch ook zuiniger. Bovendien rijdt hij over het algemeen ook minder schades. Om dat alles te bevorderen, besteden we veel aandacht aan training. Om het gedrag van iedere truck en chauffeur afzonderlijk te analyseren en beheersen, gebruiken we Optifuel Infomax. Wordt er veel stationair gedraaid bijvoorbeeld? In de Renault Trucks T slaat de motor automatisch af na drie minuten. Hoewel veiligheid als specialist in het tankvervoer van chemicaliën en gassen voorop staat, zien we iedere procent brandstofbesparing terug in onze cijfers. We merken echt dat aandacht op zuinig rijden, loont”, verklaart Willem Staat.
Renault T-serie
Vehicle Hand-over training
De nieuwe Renault Trucks T werden inclusief uitgebreide Vehicle Hand-over training in ontvangst genomen. Tijdens deze training kregen de chauffeurs uitgelegd wat de verschillende functionaliteiten van de truck zijn. Met behulp van animaties en video’s werden zij wegwijs gemaakt in hoe zij het meeste rendement uit de truck kunnen halen. Waar dienen de schakelaars voor, hoe gebruik je de motorrem en hoe kun je zo zuinig mogelijk rijden. “De training blijkt echt de eerste stap om goed op weg te kunnen met de nieuwe Renault Trucks T. Alles komt in een zeer kort tijdsbestek langs. Wij zijn opnieuw onder de indruk van de professionaliteit waarmee de training gegeven wordt. De reacties van de chauffeurs zijn positief. Je kijkt met elkaar toch even anders naar de functionaliteiten en kunt leren van de vragen van anderen”, zegt Willem Staat.
Renault T-serie
Achtergrond GCA
GCA Transport uit Moerdijk is onderdeel van de Franse Groupe Charles André, met ongeveer 4.500 chauffeurs en een aanwezigheid in 15 landen. De Nederlandse vestiging heeft circa 130 medewerkers en een vloot van negentig trekkende eenheden. GCA Transport is specialist in het tankvervoer van chemicaliën en gassen door heel Europa.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *