De Truckspotter – Rondje Rotterdam (deel 24)

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst vol uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. De foto’s die door Jaco gemaakt werden kun je zien op truckfan.nl.

Scania P280

Langs de auto(snel)weg is het voor de truckspotter meestal prima fotograferen. Er is een redelijke afstand tot het langsrijdende verkeer en er kan positie gekozen worden waarbij de achtergrond mooi neutraal is. Met de juiste instelling van de camera is bijna elke foto goed gelukt.
Binnen de bebouwde kom is de uitdaging al iets groter. Het industrie terrein biedt veelal goede foto kansen, al kunnen de tegenwoordig alom aanwezige hekwerken nog wat frustratie teweeg brengen bij de serieuze truckspotter. Stedelijk gebied wordt vaak gemeden als de spreekwoordelijke builenpest. Wat moet je als truckspotter nu in de stad?
Tijdens een toeristisch rondje Rotterdam maakte ik een aardige collectie voertuigfoto’s.

MAN TGM 3rd gen

De distributietruck hoort bij de stad als extra lampen op een Scania. Die twee zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op de Coolsingel fotografeerde ik deze MAN van Bidvest DeliXL.

Mercedes-Benz Antos

Op de Bulgersteyn, een zijstraat van de Coolsingel, bracht Hanos een bestelling weg met deze Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Sprinter

In dezelfde straat kwam ik de HEMA tegen.

VW Touran

Bij het hoofdbureau van politie aan het Doelwater staan de opvallende surveillance auto’s nog gewoon op straat geparkeerd.

VW Transporter T5

In een grote stad als Rotterdam komt de truckspotter bij wijze van spreken op elke straat een blauw-licht voertuig tegen. De Volkswagen Transporter T5 was er voor assistentie bij een kleine aanrijding.

Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter met gesloten laadbak is een populaire auto in de stad. Op de Leuvebrug stond deze huurauto te wachten voor het verkeerslicht.

Mercedes-Benz Sprinter

Gemeente Rotterdam heeft deze auto’s zelf ook in het wagenpark. Op de Binnenrotte stond de toezichtauto van de marktmeester.

DAT Amfibus

Bij toeristische trekpleisters, zoals de Euromast, staan veel touringcars. De amfibus van Splashtours heeft hier de opstapplaats.

Mercedes-Benz Citaro

Ook op de Conradstraat, tussen station Rotterdam Centraal en het Groothandelsgebouw, staan veel autobussen. Hier is ook een groot busstation van de RET.

Ford Transit

En bij het station is de auto van de glaszetter ook goed te fotograferen.

Mercedes-Benz Düsseldorfer

Het cadeautje voor de fotograaf spotte ik vanuit de auto tijdens de rit terug naar huis. Toch nog even de auto geparkeerd en de ex-THW Düsseldorfer op de foto gezet.

Citro HY

Alle foto’s maakte ik tijdens middagen in het weekeinde, dus met veel winkelend publiek en toeristen. Met de juiste positie en een goede van het afdrukmoment is het in de stad prima foto’s maken voor de truckspotter.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *