Dunstable – Breslau – Lemmer

Bedford TL
Gisteren (3 september 2016) kwam ik een bijzondere truck tegen in Lemmer, één van de weinige Bedford trucks in Nederland. Deze Bedford TL is in 1982 in de Bedford fabriek in Dunstable gebouwd. Dit waren al de nadagen van het bedrijf, nadat men in de jaren ’60 en ’70 een enorm marktaandeel in de lichte klasse had, ging het door gebrek aan innovatie steeds verder bergafwaarts. In 1987 werd de naam veranderd in AWD. Zo nu en dan zijn er nog plannen om het merk weer te reïncarneren, maar of dat ooit wat wordt?
Bedford TL
Volgens de stickers heeft hij als service-voertuig mee gedaan aan de Breslau-rally van 2012. Op het laaddek past natuurlijk een flinke terreinwagen. In 2015 is hij in Nederland op kenteken gezet, om in april 2016 in het bezit van de huidige eigenaar te komen.
Bedford TL
Op rdw.nl staat dat het een Vauxhall TL750 is. Daar is een hele simpele verklaring voor: Bedford was de Britse bedrijfswagentak van General Motors, waar Vauxhall de personenwagentak was. Tegenwoordig zijn dat gewoon Opels met een mooier logo in de grille, maar vroeger had men nog eigen modellen. Bedford TLBedford TLBedford TLBedford TLBedford TL

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *