Den Oudsten Reünie in Woerden


Den Oudsten Bussen BV was een Nederlandse autobusfabriek, die in 1926 werd opgericht door Marinus den Oudsten en Floris Domburg. In 2001 werd het bedrijf wegens het ontbreken van voldoende orders gesloten. Het pand aan de Utrechtsestraatweg te Woerden bestaat nog steeds, dat was op 3 september 2016 het decor van een reünie. ’s avonds voor oud-personeel, maar ’s midags waren liefhebbers ook welkom om de Den Oudsten bussen te komen bewonderen.

Zelf ben ik niet specifiek een busliefhebber, alhoewel ik alles met wielen en een dieselmotor mooi vind, maar de Den Oudsten Alliance heb ik van kinds af aan al een mooi model gevonden. Het enige wat ik miste waren racetransporters. Ik ben op autocrosses geweest waar meer Den Oudsten bussen op het rennerskwartier stonden dan nu op deze reünie. Maar goed, als ik autocrosser was, zou ik er ook voor kiezen om naar het NK autocross te gaan wat op hetzelfde moment een paar kilometer verderop werd georganiseerd.

NET ZO INTERESSANT

One Response

  1. Frank 5 september 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *