Unimog U 530 bekroond met agrarisch DLG-keurmerk


Unimog U530
De agrarische versie van de Unimog heeft met succes de PowerMix 2016 test van de DLG doorstaan. Tijdens deze test werd de Unimog U530 in de praktijk vergeleken met tractoren en landbouwvoertuigen. Van nu af aan mag de Unimog het agrarische DLG-zegel dragen.
Unimog U530
Unimog in de PowerMix test
Aan de hand van testnummer 2015-00.697 verklaart de DLG de Unimog zeer geschikt als werkvoertuig voor landbouwers en loonwerkers. De DLG PowerMix test is een gevestigde testprocedure die wordt uitgevoerd door de grootste agrarische vereniging in Duitsland. De test meet precies, in gram per kilowattuur, de prestaties en het specifieke brandstofverbruik van landbouwvoertuigen onder volledige en gedeeltelijke lading. De metingen worden gedaan onder standaard bedrijfsomstandigheden in drie categorieën: transport, power take-off en hydraulische uitvoering van het werk.
Unimog U530
Unimog U 530
De zuinigheid van de Unimog, zowel voor het lichte als het zware transport, verraste de DLG jury. De PowerMix toonde aan dat de Unimog U 530 daarom ook een uitzonderlijk kosteneffectieve oplossing is. De U 530 beschikt over permanente vierwielaandrijving die middels volledig sperbare portaalassen aan de ondergrond wordt overgebracht. Hierdoor kan hij probleemloos met 40 ton uit de voeten, ook in zwaar terrein. De krachtige OM 936 Euro6 motor, met een vermogen 220 kW (299 pk), is gekoppeld aan een gesynchroniseerde achttrapsautomaat. Optioneel is er een hydrostaat aandrijving leverbaar waarmee het mogelijk is om van 0,1 km tot en met 50 km per uur traploos te rijden. In totaal heeft de agrarische Unimog een G.V.W van 16,5 ton. De agrarische Unimog beschikt zowel aan de voor- als achterzijde over mechanische aftakassen. Het volledige motorvermogen wordt aan de achterste aftakas afgegeven, de voorste aftakas is goed voor 161 kW. Het maximale motorkoppel van 1200 Nm is ruimschoots voldoende voor de aandrijving van zware werktuigen. De Unimog U 530 kan optioneel uitgevoerd worden met arbeidshydrauliek met loadsense bediening en vermogenshydrauliek, die tot maar liefst 215 liter per minuut bij 280 bar levert.
Unimog U530
De Unimog U 530 is van 7 t/m 10 september in actie te zien op het demoterrein tijdens AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.
Unimog U530

One Response

  1. Cock de Roon 5 september 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *