De eerste HIAB XS 177K-2 PRO in Nederland

Als eerste bedrijf in Nederland neemt Bouwcenter LOGUS Vlissingen de Hiab XS 177K-2 PRO in gebruik. Nadat LOGUS uitgebreid had verteld over de inzet van het voertuig begon voor Hiab het zoeken naar een passende oplossing.

Dhr. R. Elenbaas namens Bouwcenter LOGUS: ‘voor het transport van Bouwmaterialen waren wij op zoek naar een voertuig waarmee wij snel en precies bouwmaterialen op de juiste plaats te krijgen. Hefmatic in Borssele en Dennis Boot van Hiab hebben samen dit concept gepresenteerd. Samen met Hefmatic en Willem Wille carrosserie in Barneveld is de auto opgebouwd.’
MAN TGS 2nd gen
De K kraan is een concept dat speciaal ontwikkeld is voor bouwmaterialen. Hierbij zijn snelheid en precisie de uitgangspunten geweest waaraan de kraan moet voldoen. De niet opvouwbare constructie heeft een extra lange hefarm en een kortere knikarm. Dit zorgt voor een extra snelle beweging van dichtbij naar ver weg. De twee uitschuifdelen van de kraan hebben extra snelheid doordat deze gelijktijdig uitschuiven in een systeem met één hydraulische cilinder en een ketting, welke het tweede uitschuifdeel bedient. Hierdoor schuift de kraan twee keer sneller uit dan een conventionele autolaadkraan. De hoogzit zorgt voor optimaal zicht bij het verplaatsen van de lading.
MAN TGS 2nd gen
‘We rijden nu enkele weken met deze nieuwe kraan en zijn zeer te spreken over de snelheid‘, aldus dhr. R. Elenbaas. ‘De uitschuifdelen in combinatie met de ketting uitschuif en de capaciteit op maximale lengte zijn een paar van de zaken waar wij zeer tevreden over zijn.’
MAN TGS 2nd gen
Bouwcenter LOGUS Vlissingen is toeleverancier van bouw- en afbouwmaterialen voor zowel particulieren als bedrijven. LOGUS participeert in Bouwcenter, de grootste inkooporganisatie voor bouwmaterialen in Nederland en is onderdeel van De Hoop Terneuzen.
MAN TGS 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *