Nieuwe trucks en pand voor Swijnenburg


Gisteren was de officiële opening van het nieuwe bedrijfspand van STW, dit werd direct gecombineerd met de onthulling van twee nieuwe vrachtauto’s. Arjan Westerlaken stuurde een paar foto’s, de bedrijfshistorie komt grotendeels van swijnenburg.nl.

Swijnenburg Transport is een Nederlands familiebedrijf. Henk Swijnenburg richtte het bedrijf in 1930 op in Ottoland (Alblasserwaard). Hij startte in de fouragehandel. In opdracht van Wegtransport Nabek en vele anderen reed hij stro, bieten en pulp. Via Wegtransport kwam hij in contact met JéWé in Gorinchem (tegenwoordig JéWéRet). Eerst vervoerde hij één keer in de week vracht, later werd dat meer.

Toen Henk Swijnenburg in 1976 overleed, zetten zijn zonen Ap en Dick het bedrijf voort. Het bedrijf had zich inmiddels volledig toegespitst op JéWé. De oranje kleur dankt Swijnenburg aan de huisstijl van JéWé. Het wagenpark bestond destijds uit 7 wagens.

Wegens ruimtegebrek verhuisde het bedrijf in 1980 van Ottoland naar de Gijbelandsedijk in Brandwijk. De bakwagens werden vervangen door trailers. Iedere ochtend reden er in alle vroegte 10 auto’s door het dorp richting hun laad- of losadres. De dorpsgenoten/buren waren hier minder blij mee. Heel begrijpelijk!
In 1998 diende zich een mooie, nieuwe locatie in Werkendam aan. De beslissing om te verhuizen was snel genomen. Het bedrijf verhuisde met 23 vrachtauto’s naar de Ferrandstraat 2, waar ze de beschikking hebben over ruime kantoorfaciliteiten, een garage met put en een ruime loods. In november 2015 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand, verderop op industrieterrein Bruine Kilhaven, wat nu dus officieel is geopend.

Inmiddels is de dagelijkse leiding volledig in handen van Henk Swijnenburg, de zoon van Ap, en zijn vrouw Janica Swijnenburg-Janssen. Het wagenpark bestaat nu uit 34 trucks, 4 sneldienst bussen en 75 stuks getrokken materieel. Door deze twee laatste aanwinsten zijn nu alle voertuigen uit het wagenpark uitgerust met een Euro 5 of 6 motor.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *