Vierassige Volvo FH als ‘breatruck’ voor Van Dijk


Volvo FH 4th gen
Vandaag levert de Heerenveense vestiging van Volvo-dealer M.S. de Vries een 8×2 Volvo FH af aan roggebroodfabrikant Van Dijk uit Sint Johannesga. Een flinke stap vooruit in vergelijking met de 12-tons Renault Midlum die hij gaat vervangen. Roggebrood is natuurlijk een erg zwaar product, men kwam met de Midlum daarom al zo nu en dan in de problemen met de aslasten. Die problemen zullen met deze nieuwe tridem waarschijnlijk voorgoed voorbij zijn.
Volvo FH 4th gen
Een andere reden waarom men voor een grotere truck heeft gekozen is de steeds groeiende afzet en uitbreiding van de fabriek. De laadbak heeft dan ook een dubbele laadvloer, de chauffeur kan per palletplek een extra etage creëren, om zo indien hij compleet geladen is, 35 pallets roggebrood mee te nemen. Door deze dubbele laadvloer is het toch een compact voertuig gebleven, in combinatie met 3 stuurassen blijft hij wendbaar.
Volvo FH 4th gen
Net als de pakjes roggebrood van Van Dijk is de truck ook geheel metallic uitgevoerd. Met deze truck hebben M.S. de Vries & Company BV, Yntema Carrosserie, ASN Vonk, Autospuitbedrijf Kuperus BV en Krekt Dijksma reclame BV een pracht van een truck neergezet voor het vervoer van een typisch Fries product. De wegen zijn weer iets mooier geworden met dank aan Van Dijk, veel veilige kilometers toegewenst!
Volvo FH 4th gen

Volvo FH 4th gen

Volvo FH 4th gen

Volvo FH 4th gen

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *