Volvo FM-bulkwagens voor E.J. Bos Diervoeding

E.J. Bos Diervoeding uit Ederveen heeft onlangs twee nieuwe Volvo FM 410 trucks in gebruik genomen. Met deze aflevering komt het totale aantal bulkwagens van de diervoedingspecialist op dertien, uitsluitend Volvo-trucks. Er werd tevens een nieuwe, drieassige Welgro bulkoplegger op de weg gezet. Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks in Barneveld heeft alle trucks en opleggers van het bedrijf in onderhoud en tekende voor de levering.
Volvo FM 4th gen
Het Ederveense familiebedrijf heeft lange tijd een tweemerkenbeleid gevoerd, maar is met de vervanging van de laatste twee Volvo FM-trekkers helemaal over op Volvo Trucks. Een combinatie van kwaliteit, prijs en de klik met de dealer, legt directeur Aart Uittenbogaard uit. “Volvo-trucks hebben een relatief lange levensduur. Het sterke chassis kan ons werk goed aan, we rijden bijna altijd tegen de 50 ton en niet over de beste wegen. De Volvo FM is bovendien een zeer geschikte truck om de boer op te gaan: de wendbaarheid en overzicht vanuit de cabine maakt het gemakkelijker om te manoeuvreren op landwegen en boerenerven. Daarbij valt ook de I-Shift op, die schakelt zeer secuur.” De trekker-opleggercombinaties zijn om veiligheidsredenen voorzien van camera’s rondom.

Verstandhouding
E.J. Bos Diervoeding heeft al jaren een goede verstandhouding met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks in Barneveld. “Zij adviseren ons prima bij onze specifieke transportvragen en ontzorgen ons echt op transportgebied. Er is wederzijds vertrouwen vandaar dat we er ook voor onze opleggers een reparatie- en onderhoudscontract hebben afgesloten.”
Volvo FM 4th gen
Advisering aan klanten
Met zo’n 250 ritten per week voorziet E.J. Bos Diervoeding varkens, rundvee- en pluimveehouders in het midden van Nederland, van de kust tot de Duitse grens, van zelfgeproduceerde mengvoeders. Daarnaast levert de mengvoederspecialist in deze regio ook aan dierenspeciaalzaken voor hobbydieren zoals geiten en paarden. Naast de productie in de eigen fabrieken in Ederveen en Wijk bij Duurstede, biedt het bedrijf toegevoegde waarde door kennisdeling. “Wij denken mee over de bedrijfsvoering van de veehouderijen en adviseren onze klanten over bijvoorbeeld wetgeving, klimaatbeheersing en huisvesting”, vertelt Uittenbogaard. “We werken met korte lijnen en stellen de persoonlijke relatie centraal. De klant is bij ons geen nummer.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *