Van Gansewinkel en Shanks tekenen fusie-overeenkomst

Na een intensieve periode van exclusieve onderhandelingen hebben Van Gansewinkel en Shanks een fusie-overeenkomst getekend die de samenvoeging van beide bedrijven mogelijk moet maken. Van Gansewinkel zal € 366 miljoen ontvangen in cash en 190 miljoen aandelen Shanks, representatief voor een belang van 23.8% in de nieuwe combinatie. Gebaseerd op de slotkoers van Shanks op 28 september 2016 bedraagt de totale waarde voor Van Gansewinkel € 562 miljoen. Voordat de fusie definitief wordt, moeten de komende maanden nog een aantal zaken worden afgerond, zoals goedkeuring van aandeelhouders en mededingingsautoriteiten. Het is de bedoeling om het fusieproces nog voor het einde van dit jaar te finaliseren. De twee grootste leninggevers aan Van Gansewinkel, fondsen gemanaged of geadviseerd door Beach Point Capital Management LP en Cross Ocean Partners, hebben onherroepelijk toegezegd de transactie te steunen en voor te stemmen. Hun gezamenlijke belang in Van Gansewinkel bedraagt circa 41%.
DAF CF Euro 6
Na een succesvolle herfinanciering in 2015 werd het verkoopproces van Van Gansewinkel begin 2016 gestart naar aanleiding van nadrukkelijke interesse uit de markt, volgend op verbeterde prestaties. Deze prestatieverbetering heeft zich in de afgelopen maanden versterkt doorgezet. De transformatie die Van Gansewinkel in 2015 inzette, werpt daarmee duidelijk haar vruchten af, met de fusie als positief sluitstuk.
DAF CF75
Marc Zwaaneveld, CEO van Van Gansewinkel: “In de afgelopen twee jaar heeft Van Gansewinkel zich gerevitaliseerd en een omslag gemaakt, met prestaties sterk boven budget en in vergelijking met managementverwachtingen eerder dit jaar. Deze fusie is voor zowel Van Gansewinkel als Shanks een logische stap voorwaarts. De activiteiten en competenties van beide partijen vullen elkaar prima aan en vormen een stabiele basis voor verdere groei. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de nieuwe alliantie alle ingrediënten in zich heeft om een zeer succesvolle Europese leider in de afvalindustrie te zijn. We kunnen nu versneld hoogwaardige, secundaire grondstoffen uit afval produceren en verder significant bijdragen aan de circulaire economie. Na definitieve afronding van de fusie zit het werk voor CFO Gert-Jan Antvelink en mij er op en zullen wij onze verantwoordelijkheden overdragen aan de Group Chief Executive en Group Finance Director van Shanks.”

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *