René in het paddock bij de BSB

René Henkes: “Ik heb het niet zo op truckshows zoals truckshows bedoeld zijn. Het is me vaak te druk, ik ben niet zo’n fan van gepimpte trucks (ook al snap ik prima waarom veel mensen het prachtig vinden) en, laat ik het eerlijk zeggen, het is niet echt mijn wereldje. Wellicht vraag je je dan af waarom ik trucks dan zo leuk vind? Dat heeft voor mij alles te maken met het doel waarvoor de trucks dienen. Zo kan ik enorm genieten van een mooi en efficiënt opgebouwde verhuiswagen, een glastransporter of, zoals je zal zien in deze blog, een racetransporter. Je weet wel, zo’n trailer of bakwagen waarvan iedere vierkante centimeter is benut om alles mee te kunnen nemen voor een weekendje racen. Ik vertoef dan ook graag op paddock’s van racecircuits. De sfeer bevalt me daar, de techniek is van dichtbij te bewonderen en, de trucks, campers en andere voertuigen zijn meestal een lust voor het oog.

Dit weekend (oktober 2016, red.) vind de 11e ronde van het MCE Insurance British Superbike Championship, kortweg BSB plaats op het TT Circuit Assen. Motorracen van het hoogste niveau dus. Maar, daar kwam ik niet voor, ik wil jullie laten zien dat de trucks op de paddock totaal niet onderdoen voor wat je op menig truckshow ziet. Want zeg nu zelf, het materieel ziet er toch fantastisch uit?!”


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *