De levens van de VV-13-KS


Toen ik vorige week (september 2014) mijn rondje over het terrein deed bij Kleyn Trucks stond ik ineens oog in oog met de Terberg F1450WDG met kenteken VV-13-KS. Deze truck is nieuw aangeschaft door Van Noort uit Waddinxveen, waar hij in maart 1993 zijn eerste kilometers maakte. De cabine komt van de Volvo F12, de motor is een 395 pk sterke Volvo TD122FL dieselmotor.

Een kleine 10 jaar geleden is de truck gekocht door De Boer Infra uit Joure. Daar reed hij eerst nog een tijdje in de Van Noort kleuren, maar met de eigen naam er op. Later werd hij naar de bedrijfskleur blauw overgespoten en weer later werd de naam afgekort tot ‘DBI’. Sinds september 2014 staat hij bij Kleyn te koop. De toekomstige eigenaar zal waarschijnlijk vooral geïnteresseerd zijn in de Effer 58N 3S kraan. Meer informatie over de truck vind je hier.


Met dank aan Arnold van Varik voor de archieffoto’s en aanvullende informatie.

Update 2018: de truck rijdt ondertussen in Zuid-Amerika rond.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *