IVECO Trakker 10×4 betonmixer voor ABC Mortel uit Tiel

Onlangs heeft ABC Mortel uit Tiel een nieuwe Iveco Trakker in gebruik genomen. De Trakker heeft een 450pk sterke Euro VI dieselmotor aan boord en is uitgevoerd in een 10×4 as-configuratie waarvan de laatste twee assen aangedreven. ABC Mortel heeft gekozen voor de IVECO Trakker vanwege onder andere de vele mogelijkheden met specifieke as-configuraties. Deze IVECO Trakker is de eerste uit een serie voor het betonbedrijf uit Tiel.
Iveco Trakker
IVECO Trakker 450pk 10×4 betonmixer
ABC Mortel uit Tiel heeft gekozen voor de IVECO Trakker voorzien van dag-cabine met laag dak. De keuze voor deze 10×4 as-configuratie is in samenwerking tussen de klant en IVECO tot stand gekomen. De middelste as (10 ton) is door S.T. System Truck S.p.A. in Roverbella (Italië) opgebouwd met originele IVECO-onderdelen, 182 centimeter vóór de eerste aangedreven as. Hierdoor heeft de nieuwe IVECO Trakker van ABC Mortel een wettelijk toegestaan GVW van 49 ton. Het eigen gewicht van de Trakker met opbouw is minder dan 17 ton, zoals vooraf bepaald. Dit betekent dat de 15m3 mixer perfect benut kan worden.

De Trakker met Imer opbouw is door ABC Mortel in eigen beheer tot in de puntjes afgewerkt. De truck is voorzien van onder andere een FUP, aluminium velgen en een LED-bar op het dak. Onder de cabine bevindt zich een 450pk krachtige Cursor 13 dieselmotor met een koppel 2200Nm vanaf 1000 toeren per minuut, gekoppeld aan de 16-traps automatische AS-Tronic versnellingsbak met off road modus.
Iveco Trakker
IVECO maakt op haar range zware voertuigen gebruik van het Hi-eSCR uitlaatgasbehandelingssysteem. Door het ontbreken van EGR (het terugvoeren van uitlaatgassen naar de motor om de NOx-emissie te verminderen) zijn de onderhoudsintervallen langer, het brandstofverbruik lager, de verbranding in de motor schoner en ontstaat er significant minder warmteontwikkeling onder de cabine.

De afbeelding van het fotomodel op de trommel heeft een functie. “De eerste keer ziet men alleen de foto. De tweede keer dat ze deze IVECO zien rijden, lezen ze ook onze bedrijfsnaam!”
Iveco Trakker
ABC Mortel uit Tiel
ABC Mortel produceert in eigen beheer hoogwaardige betonmortels. Het bedrijf uit Tiel streeft er naar om een prettige werkomgeving te creëren met een zo hoog mogelijke kwaliteit, arbeidsomstandigheden en een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Met betoncentrales in Amsterdam, Meppel, Tiel en Waalwijk is ABC Mortel een flexibele producent en toeleverancier van betonmortel voor de bouw, door heel Nederland.
Iveco Trakker
ABC Mortel maakt evenals Constar Betonwaren en Constar Prefab deel uit van de Constar Groep. Met een zeer divers wagenpark aan betonmixers, vrachtwagentrekkers en mixopleggers levert ABC Mortel elke bestelling vanaf 1 kuub af aan haar particuliere en zakelijke klanten.
Iveco Trakker
Buiten de standaard betonrecepten is ABC Mortel in staat maatwerk te leveren voor specifieke betonsamenstellingen of constructies. Daarnaast heeft het bedrijf het ABC Duurzaam Beton ontwikkeld, waarin gerecyclede betongranulaten worden verwerkt. In het Duurzaam Beton van ABC zijn verschillende bindmiddelen verwerkt waardoor de CO2-uitstoot tijdens de productie van die grondstoffen wordt gereduceerd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *