Koningen van de dienstbaarheid


In het spoor van de kopmannen volgt de snelle assistentie veelal in het stof van het strijdveld waarin de prijzen worden verdeeld. Als een soort privé wegenwacht waken ze over de prijsjagers en strijden zo hun eigen strijd. Het zijn de koningen van de dienstbaarheid en daarom nu even speciale aandacht voor deze super-adjudanten die dankbaar het ondankbare op zich nemen. Legendarische namen als Hugo Duisters, Anne Kies, Eimbert Timmermans en Pascal De Baar zijn er pracht voorbeelden van. Het soort man dat niet op de hoogste trede hoeft te staan, maar juist voldoening haalt uit het uitvoeren van de ondersteunende taak die ze hebben.

De grote Nederlandse teams hebben eigen snelle assistentietrucks en Ginaf Rally Service verleende de afgelopen jaren niet alleen snelle service aan de wagens van Ginaf Rally Power, maar ook aan andere z.g.n. klantenteams. Het Franse Boucou Assistance is een team dat puur gericht is op het service verlenen en in het truck klassement (T4) zijn rijden ze o.a. met twee oude wagens van Team De Rooy.

Bij onze zuiderburen is Cor Bezemer jaren in de rally aanwezig geweest met een 4×4 MAN om allerlei teams in de wedstrijd bij te staan en het huidige Eurol Veka MAN team kreeg in 2015 nog snelle assistentie van de Belgische equipes van Steven Rotsaert en Dave Ingels, die sinds de afgelopen rally als RTS Racing actief zijn, waarbij Ingels met z’n imposante 6×6 MAN nu kopman Rotsaert bijstaat.

Ook de komende Dakar rally zullen de snelle servicetrucks met hun bemanning ongetwijfeld hun onmisbare dienstbaarheid tonen. Het is bij Team De Rooy en EVM echter nog niet duidelijk wie dit gaan invullen.

Tekst: Robert Baarda

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *