New York City Police Department rijdt smart fortwo

smart USA heeft de eerste 100 van in totaal 250 smarts fortwo aan de politie van New York geleverd. Met de smart fortwo vervangt de NYPD (New York City Police Department) de driewielige motorfietsen die voorheen in de stad werden gebruikt.
Smart ForTwo
Wendbaar, ruim, en betrouwbaar: dat zijn de belangrijkste eigenschappen die voor het Support Services Bureau (SSB) van de politie in New York – onder leiding van Adjunct-Commissaris Robert S. Martinez – de doorslag gaven om het 9.000 auto’s tellende wagenpark van de lange arm in New York te versterken met 250 smarts. Nóg een doorslaggevend element: in tegenstelling tot de gemotoriseerde driewielers die tot dusver werden gebruikt, hebben de smarts airconditioning, wat het werk voor de politie tijdens het patrouilleren door de Big Apple in de hete New Yorkse zomer aanzienlijk draaglijker maakt.
Smart ForTwo
De blauwwitte politie-smarts hebben een speciale uitrusting, waaronder een blauw zwaailicht op het dak en een politieradio. Agent Ralph Jefferson, die een van de eerste smarts fortwo in ontvangst nam en er dagelijks in Chinatown in rijdt, is erg tevreden met zijn aanwinst: “De smart is ruim en wendbaar en maakt mijn werk een stuk eenvoudiger. Veel mensen vinden de kleine patrouillewagen bovendien ook echt leuk.”
Smart ForTwo

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *