De levens van de BJ-95-KX


Afgelopen zaterdag (oktober 2016) was antiquariaat Atsee in Dokkum voor het laatst open. Erg verdrietig, maar voor ons wel een reden er nog een laatste keer naar toe te gaan om een aantal boeken van de oud papier bak te redden. Dat zal jou als lezer waarschijnlijk niet zo veel interesserent, ware het niet dat een stukje verder op industrieterrein Betterwird de Scania 82 met kenteken BJ-95-KX staat, tegenwoordig eigendom van B & T autobedrijf.

Hij kwam me al bekend voor. Hans Kramer wees me er dan ook op dat ik hem al eens eerder op de foto had gezet. Eén van mijn allereerste truckfoto’s überhaupt, volgens mij van mijn eerste rolletje in 1997. Marco Havers had hem zowaar nóg eerder op de foto, iets waar wederom Hans me op wees. Als ik het goed heb was hij toen van dezelfde eigenaar als van mijn foto uit 1997, maar moesten in de tussentijd alle bergingswagens geel worden.

Edit: altijd leuk om snel reactie te krijgen. Hij is nieuw aangeschaft door Weering uit Scheemda, dit was Rolf Weering zijn antwoord op mijn vraag of hij bij hen van kleur was veranderd: “Ja in 1985 nieuw gekregen en de opbouw zelf gemaakt en rood/geel en een aantal jaren later geel gespoten omdat deze auto alleen maar voor de ANWB reed.”

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *