New Generation Scania wordt al volop besteld


Scania R410 (new)
Kort geleden startte Scania met de verkoop van de New Generation Scania, het nieuwe truckplatform dat onlangs werd geïntroduceerd. Director Sales Nederland Jan de Vries meldt dat er veel belangstelling is voor de nieuwe truck. “De orders lopen goed en de eerste nieuwe trucks zullen nog eind dit jaar worden afgeleverd. Zelf ben ik met diverse klanten naar Zweden geweest en heb daar hele enthousiaste reacties op de nieuwe truck gezien.” Tijdens de onlangs gehouden IAA werd de nieuwe Scania S-Series verkozen tot International Truck of the Year 2017.
Scania R500 (new)
Op 23 augustus jl. werd de New Generation Scania geïntroduceerd tijdens een groots evenement in Parijs. Inmiddels hebben al enkele honderden Nederlandse klanten Zweden bezocht om zelf achter het stuur van de nieuwe truck plaats te kunnen nemen. Jan de Vries: “Wanneer men de truck voor het eerst in het echt ziet is men, zonder uitzondering, onder de indruk. Dat wordt nog vele malen sterker wanneer men zelf achter stuur gaat zitten om te ervaren hoe stabiel en comfortabel de nieuwe truck rijdt. Ik durf hier te stellen dat deze truck de nieuwe benchmark gaat worden. Ik heb van diverse klanten al digitaal de nieuwe truck in hun eigen design gezien en dat zag er zeer strak uit.”
Scania S500
De komende periode wordt de nieuwe truck naast het huidige model aangeboden. In eerste instantie gebeurt dat nog in beperkte volumes, maar in de loop van volgend jaar zal het huidige model, met daaronder de Scania Crown Edition, gefaseerd uit het leveringsprogramma verdwijnen.
Scania S500
De eerste modellen van de New Generation Scania betreffen trucks uit de nieuwe S en R serie voor het langeafstandsvervoer. De nieuwe S cabine biedt een volledig vlakke vloer en een riante stahoogte. De R cabine heeft een iets lagere instap met een kleine motortunnel. De uitrustingsniveaus zijn voor beide cabines zeer compleet en van een hoog niveau. Ze bieden de chauffeur veel leef- en werkruimte. De nieuwe trucks zijn leverbaar met een 13 of 16 liter motor variërend van 410 tot 730 pk. In deze reeks zit een gloednieuwe 500 pk sterke SCR-only 13 liter motor. Als resultaat van innovaties in de aandrijflijn en een verder verbeterde aerodynamica van de cabine en de zijafscherming is het brandstofverbruik van de nieuwe truck ca. 5% lager dan de voorgaande reeks.
Scania S730

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *