René Reinert en Steffi Halm succesvol bij truckraces in 2016

Het FIA Truck Racing Championship eindigde van 7 tot 9 oktober op het legendarische Bugatti Circuit van Le Mans (Frankrijk). Het Team Reinert Racing, dat door EUROPART wordt ondersteund, behaalde met twee overwinningen van Steffi Halm, een tweede plaats van René Reinert en in totaal zes podiumplaatsen een succesvol einde van het raceseizoen. Dankzij die resultaten won Teamchef René Reinert de derde plaats in het eindklassement van het seizoen. Steffi Halm werd daarachter mooi vierde. De eindoverwinning ging naar Jochen Hahn. Hij is voor de vierde keer Europees kampioen. In het ploegenklassement won René Reinert samen met Jochen Hahn de titel voor Reinert Adventure. Steffi Halm behaalde in dat klassement de derde plaats, samen met Ellen Lohr van het team WomenOnWheels.
MAN TGS 2nd gen
René Reinert was op het einde van het seizoen zeer tevreden met zijn resultaat in het algemeen klassement. “Op zo’n uitstekend resultaat had ik in het begin van het seizoen niet gerekend, terwijl zowel Steffi als ik telkens een volledig raceweekend, en aan vier wedstrijden, niet konden deelnemen. Dat we toch de derde en vierde plaats haalden, bewijst dat we continu goede prestaties haalden en dat de betrouwbaarheid van onze voertuigen zeer hoog was. Dat is zeker te danken aan de onderdelen van EUROPART, die we dit seizoen voor de eerste maal hebben gebruikt, en die ons vanaf het begin overtuigden.”
MAN TGS 2nd gen
Ook Steffi Halm, die in Le Mans twee keer won, is tevreden over haar goede rangschikking: “Tijdens het seizoen had ik jammer genoeg een paar keer pech, en moest ik opgeven of verloor ik waardevolle plaatsen door crashes. Maar als vierde direct achter mijn teambaas het seizoen afsluiten, is toch een prachtig resultaat, waarop ik trots kan zijn.”

Pierre Fleck, CEO van EUROPART, is tevreden over het succes van zijn team: “In naam van het hele team van EUROPART feliciteer ik graag René Reinert en Steffi Halm voor hun voortreffelijke prestaties in het Truck-Race-seizoen van 2016. We zijn er bijzonder fier op dat de onderdelen van EUROPART in de racetrucks van Reinert Racing het hele seizoen zo betrouwbaar waren en sterk presteerden, en dat ze daardoor konden bijdragen aan het succes van beide piloten. Voor EUROPART bewijst dit succes nogmaals de hoge kwaliteit van de producten van het eigen merk EUROPART.” “Het Europese kampioenschap Truck Racing met wedstrijden in heel Europa past precies bij onze organisatie, die op heel Europa is gericht. Door onze inzet in de truckraces kunnen we ons enthousiasme met al onze klanten en met het grote publiek in heel Europa delen,” beklemtoont Pierre Fleck.
MAN TGS 2nd gen
Het productassortiment van het eigen merk EUROPART telt op het einde van het jaar meer dan 7000 onderdelen. Behalve verbruiksgoederen en slijtonderdelen – zoals chemische producten, olie en gereedschap – krijgen onze klanten ook een grote keus aan onderdelen voor assen en remmen, chassis, motortoebehoren, verlichting en elektriciteit, evenals voor interieurinrichting en ander toebehoren. “Met de producten van het eigen merk EUROPART kunnen we onze klanten een economisch aantrekkelijk alternatief voor originele merkproducten aanbieden, en zonder kwaliteitsverlies,” verklaart Pierre Fleck. “Daardoor steunen we onze klanten om de kosten voor onderhoud en reparaties te verlagen en dus ook de Total Cost of Ownership (TCO).”
MAN TGS 2nd gen
Alle producten van het eigen merk EUROPART zijn zowel door interne audits als door onafhankelijke organisaties volgens hoge Duitse kwaliteitsnormen getest. Hoe goed de kwaliteit ervan voor het dagelijks gebruik voldoet, blijkt niet alleen uit de betrouwbare inzet ervan in de truckraces, maar ook door het geringe aantal klachten over de producten van ons eigen merk. Pierre Fleck: “Het aantal klachten over onderdelen ten opzichte van de totale verkoop is momenteel 0,019 procent. Daardoor liggen we op het zeer hoge niveau van de originele fabrikanten van merkartikelen (OEM’s).”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *