Derde Mega Trucks Festival, nu vóór de Kerst!

De derde editie van het Mega Trucks Festival op zaterdag 17 en zondag 18 december in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch staan in het teken van de chauffeur, het gezin en transport in de breedste zin van het woord. Het beloven twee heerlijke dagen voor het hele gezin te worden, in het weekend voorafgaand aan de Kerstdagen.
Mack RW (Superliner)
Publiek komt binnen in de showroom waar de mooiste trucks, demovoertuigen en specials opgesteld staan. Om daarna linksaf de gang door te gaan en via de Kempenhal het ‘kloppende hart’ van het evenement te betreden. Hier presenteert RadioNL vanaf het Scania-podium live muziek en entertainment. Diverse live optredens van artiesten, aangevuld met het 40-jarig jubileum van Henk Wijngaard. De Brabanthallen staan garant voor perfecte catering, zorgen voor een groot terras voor het podium, met bruin café en de lekkerste Mega burgers. Kinderen kunnen zich vermaken in de kids corner, met springkussen, draaimolen, mega indoor zandbak en ballonnenclown. Tussen de optredens door kun je met Henk Wijngaard op de foto, of een gesigneerde cd aanschaffen. Vergeet je fotocamera niet!

Langstraathal
Wie vervolgens de Langstraathal betreedt, kom in de wereld van de verschillende truckmerken. Van Hooft Bedrijfswagen is al ruim 80 jaar een begrip in Brabant en van meet af aan present tijdens dit evenement. Dit jaar brengen zij zo’n 30 van de mooiste DAF trucks bijeen inde Brabanthallen. Bij Rüttchen Automotive vind je het complete Mercedes-Benz gamma van personen, bestelwagens tot trucks. Zij showen hun bedrijfsvoertuigen van klein naar groot, van de Citan tot de Actros. MAN is marktleider in trucks voor bouw- en tractieverkeer. Zij tonen naast zware voertuigen ook vrachtwagens voor langeafstands- en distributieverkeer.

Iveco staat niet stil in haar ontwikkeling en wist voor de New Eurocargo de prestigieuze prijs “International Truck of the Year 2016” binnen te slepen. Nog aantrekkelijker, milieuvriendelijker, efficiënter en wendbaarder, deze truck is van harte welkom in de stad. Ook de ontwikkeling van de nieuwe Stralis heeft niet stil gestaan. De nieuwe Stralis is geknipt voor regionale missies, stedelijk en voor sommige opdrachten in de bouwsector. De nieuwe Stralis XP is er voor internationaal vervoer.

Maak deze dagen kennis met de nieuwste voertuigen en vergeet niet binnen te kijken bij de “International Truck of the Year 2017”, de nieuwe Scania R- en S-series. Zij waren de nieuwe Stralis XP/NP (tweede plaats) en Mercedes-Benz Actros met de nieuwe OM471 motor (derde plaats) dit jaar de baas.

Opleiding en (uitzend)werk
Het Mega Trucks Festival kent ook een serieuze kant. Tenslotte kun je tegenwoordig als beroepschauffeurs niet meer zonder Code 95. Vanaf 10 september 2016 kan alweer gewerkt worden aan de nieuwe punten voor Code 95. In samenwerking met de Transport Academie is het mogelijk om 7 uur Code 95 te behalen. Kijk op code95festival.nl en meld je aan. Een entreebewijs is inbegrepen.

Omdat berging een andere vorm van transport is, waarbij je bestand moet zijn om onder moeilijke omstandigheden hulp te bieden, worden andere eisen gesteld aan bergingschauffeurs. En ook begeleider voor exceptioneel transport vereist speciale kwaliteiten en opleiding. In de Diezehal maak je kennis met deze aparte takken van transport, ontmoet je bergers en kun je speeddaten met potentiele werkgevers.

Liever aan de gang als distributie chauffeur, nationaal of internationaal? 24/7 Chauffeursdiensten zoeken chauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs C(E). 24/7 Biedt uitdagende banen met goede voorwaarden in de Transport en Logistiek. Worktrans is hét uitzendbureau en de specialist voor tijdelijk personeel in de transportsector. Vanuit 7 vestigingen in Nederland helpen ze je graag aan werk en opdrachtgevers aan vakmensen.

Van der Laan kenmerkt zich in het gevoel van thuiskomen in een warme omgeving. Er heerst een informele sfeer en ze zijn oprecht geïnteresseerd in wie je bent. Samen met jou opzoek naar jouw wensen en voorkeuren, zodat je een baan wordt geboden die bij jou past. Een vast contract krijg je tegenwoordig niet snel meer. Maar flexwerk is veel aantrekkelijker dan je misschien denkt. Want via flexcontracten kan je tot 5,5 jaar aan de slag bij een werkgever, terwijl je met tijdelijke contracten vaak na 2 jaar moet vertrekken. Je hebt dus langer de tijd om jezelf te bewijzen en een vast contract in de wacht te slepen. Ben je opzoek naar (uitzend)werk? Kom dan zeker tijdens dit evenement naar de Brabanthallen en bezoek de verschillende aanbieders van vast en flexibel werk.

Chauffeursmarkt
De chauffeursmarkt tref je deze keer aan in de Brabanthal. Door de uitbreiding van standhouders is de Diezehal hiervoor te klein geworden. Ben je opzoek naar lampen, beugels, stoelhoezen of andere artikelen voor jouw truck? Dan vind je het hier. Naast diverse aanbieders van truckaccessoires ook volop keuze in schaalmodellen, speelgoed, kleding (ook voor de dames), boeken en gadgets. In de Brabanthal heerst een gemoedelijke sfeer en tref je ook fraaie trucks aan die verschillende interieur en exterieur opbouwbedrijven showen. Je kunt er terecht voor snacks, uitleven bij de schiettent, meedoen aan de activiteiten van de O.S.C. (Overkoepelden Stichting Chauffeursactiviteiten) en na de finale van De Zuinigste Chauffeur van Nederland zelf (buiten) plaatsnemen achter het stuur van een truck. Alle resultaten zijn binnen via scherm te volgen op het Worktrans-podium bij de O.S.C.

Omdat de organisatie van het Mega Trucks Festival ook anderen die het niet altijd even makkelijk hebben een warm hart toedragen, tref je de volgende goede doelen aan. Stichting Hoogvliegers laat zieke of gehandicapte kinderen een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven: zelf een vliegtuig besturen. Koop een Ko Piloot of Truckie knuffel om hen te ondersteunen. Stichting Happy Smile mag namens de organisatie 10 gezinnen met een ziek kind of een kind met een beperking een onbezorgde dag als VIP laten beleven.

Modelbouw
Modelbouwers zorgen altijd voor veel bekijks met de door hun zelfgebouwde miniatuurtrucks. Diverse verenigingen presenteren zich, tonen hun kunsten en beantwoorden geduldig alle vragen. Bij de Telegeleide Model vrachtwagens Limburg (TML) kun zelf met modeltrucks over het parcours manoeuvreren en een certificaat behalen. Er zijn diverse privéverzamelingen te bewonderen. Deze enthousiaste deelnemers tref je net als De Asfaltrockers en TML in de Hertogzaal. Een aparte plek in De omloop krijgen de 1:4 schaalmodellen. Deze zijn zo groot, dat je ze niet over het hoofd kunt zien. De Modeltruckers.nl zijn dit jaar voor het eerst aanwezig, hun tref je net als de kinderboerderij in de Avenue.

De hallen zijn naast standhouders en activiteiten, gevuld met ruim 300 deelnemende trucks. Zonder transport staat alles stil en het is dan ook goed om hen dit weekend in het zonnetje te zetten. Zij ontvangen gratis entree en een goed gevuld truckers kerstpakket. Daarnaast doen zij op zondag 18 december om 16.00 uur mee aan de Mega Verloting vanaf het podium in de Kempenhal. Hier wordt voor ruim € 17.500,- aan prijzen verloot. Van schadeherstel tot bekleding, van zonnekleppen tot schaalmodellen, van friteuses tot skelters, de prijzenpot is goed gevuld. En Iveco NLS stelt maar liefst 5 hoofdprijzen beschikbaar: win een Iveco Stralis demotruck (voor 1 week), maar ook vele andere bedrijven, zoals bijvoorbeeld Kleyn trucks, stellen mooie prijzen beschikbaar.

En voordat je zelf het evenement verlaat, loop nog even langs het Levend Gastenboek. Wie weet zie jij jezelf naderhand terug op de website of facebookpagina van het evenement.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *