Canters voor Deli XL

Foodservice groothandel Deli XL nam onlangs zeven Fuso Canter 9C15 geleverd door SternTrucks in gebruik. De voertuigen worden ingezet voor de distributie van verse producten in Amsterdam en bij de Horecagroothandel in Nieuwegein. De Canters zijn daarom voorzien van de energiezuinige Carrier Supra 850 Pure koelmachine.Fuso CanterDe FUSO Canter
De keuze voor de FUSO Canter is een bewuste geweest, vertelt Jan Willem Gosseling van Fleetcraft, het bedrijf dat de aansturing van het operationele Fleet management van Deli XL uitvoert. “Het chassis van de FUSO is mooi smal. Samen met de compacte buitenafmetingen maakt dat de auto wendbaar en handzaam voor distributie in binnenstedelijke gebieden,” vertelt Gosseling. Daarnaast maakt de automatische versnellingsbak de FUSO 9C15 een comfortabele auto voor chauffeurs, die er verse producten voor horecagelegenheden, restaurants en ziekenhuizen in het drukke centrum van Amsterdam mee vervoeren. De Canters zijn bovendien uitgevoerd met standaard temperatuurregistratie van de laadbak. Naast de positieve eigenschappen van de Canter speelt de goede ervaring met de Mercedes-Benz en Fuso dealer SternTrucks een grote rol bij de aanschaf. De FUSO Canters van Deli XL komen daarom ook voor onderhoud bij SternTrucks.

Milieuvriendelijke opbouw
De nieuwe FUSO Canter voertuigen van Deli XL zijn uitgevoerd met een speciale milieuvriendelijke Carrier Supra 850 Pure koelmachine, voorzien van een TIER 4 dieselmotor. De TIER 4 is een nieuwe EU normering die pas vanaf 2019 zal worden geïntroduceerd voor stationaire dieselmotoren. Daarnaast is de koelmachine voorzien van zonnepanelen en accu voor aandrijving van de koelunit. De machine is afgevuld met het koudemiddel R452A, dat veel minder milieubelastend is dan de standaard R404A.Fuso CanterDeli XL
Deli XL, gevestigd in Ede, is sinds 1949 totaalleverancier voor de foodservice markt. Het fijnmazige distributienetwerk en eigen wagenpark van 350 trekkende eenheden zorgt ervoor dat Deli XL klanten door heel Nederland kan bedienen. De aansturing van het operationele Fleet management is door Deli XL uitbesteed aan Fleetcraft. Deli XL heeft 16 vestigingen verspreid over het hele land met 1650 medewerkers.

One Response

  1. Jelle Jellema 1 januari 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *