Volvo-viral-video: Paraglider


’The Flying Passenger’ betekent opnieuw een wereldprimeur voor Volvo Trucks. In deze nieuwe film sleept een Volvo FH een paraglider omhoog door een bergpas in Kroatië in een nooit eerder vertoonde precisiestunt. De vrachtwagenchauffeur moet een hoge kruissnelheid handhaven om de paraglider in de lucht te houden. De test benadrukt de prestaties van de unieke Volvo Trucks-aandrijflijn die is uitgerust met I-Shift Dual Clutch.

Volvo Trucks komt opnieuw met een spectaculaire film. Tijdens een adembenemende rit sleept een Volvo FH een paraglider omhoog langs een steile bergweg en onder een nauwe opening van een overhangende brug door. De beperkte ruimte vraagt om zeer precieze stuurmanskunst bij een constante kruissnelheid. Er is geen ruimte voor fouten. De test is bedoeld om de unieke aandrijflijn van Volvo Trucks te demonsteren die is uitgerust met I-Shift Dual Clutch. Hiermee beschikt de chauffeur over de beste rijprestaties in combinatie met een aanzienlijk lager brandstofverbruik.

“Rijden in hoge versnellingen en moeiteloos schakelen, zijn belangrijke factoren voor het brandstofverbruik. De I-Shift Dual Clutch maakt soepel rijden mogelijk, ook bij hoge versnellingen en lage toerentallen”, vertelt Staffan Wendeberg, Product Manager FH and Long Haul bij Volvo Trucks.

De unieke versnellingsbak heeft grote invloed op de productiviteit. I-Shift Dual Clutch maakt naadloos schakelen onder zware omstandigheden mogelijk waarbij de truck geen bewegingsenergie verliest.

“Deadlines halen met een laag brandstofverbruik, ook bij het rijden in de bergen en op bochtige wegen, zijn cruciale succesfactoren voor veel van onze klanten. Deze film is een perfecte test voor onze onlangs vernieuwde aandrijflijn. ‘The Flying Passenger’ laat op een zeer concrete en visuele manier zien waarop de prestaties en rijeigenschappen van Volvo Trucks zijn gebaseerd”, aldus Claes Nilsson, President van Volvo Trucks.

‘The Flying Passenger’ is de nieuwste film uit de reeks met spectaculaire tests van Volvo Trucks. Eerdere wereldwijde succesproducties waren ‘The Epic Split’, ‘The Hamster Stunt’ en ‘Look Who’s Driving’. In totaal zijn de films meer dan 100 miljoen keer bekeken op YouTube.

’The Flying Passenger’ werd gefilmd in de Dinarische Alpen in Kroatië op afgesloten wegen en onder nauwlettend toezicht.Volvo FH 4th genOver deze test:
– De test is gedurende meerdere dagen gefilmd in Kroatië.
– Voor de test is een Volvo FH 540 gebruikt die werd uitgerust met de vernieuwde D13-motor en de I-Shift Dual Clutch.
– De chauffeur in ‘The Flying Passenger’ is Louise Marriott uit Nieuw-Zeeland.
– De paraglider in ‘The Flying Passenger’ is Guillaume Galvani uit Frankrijk.
– De stunt met een truck en een paraglider is een wereldprimeur. Het is ook de allereerste keer dat een truck een paraglider door een tunnel heeft getrokken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *