Renault C 8×4 assistentietruck voor Riwald Dakar team

Het Riwald Dakar Team heeft onlangs een Renault Trucks-assistentietruck in gebruik genomen. Het betreft een Renault Trucks C 520 8×4 tridem met gestuurde, hefbare naloopas. De eenheid met de Renault wedstrijdtrucks, vertrouwen in de motor en aandrijflijn en de af fabriek levering van vele maatwerkspecificaties waren voor het Riwald Dakar Team redenen om te kiezen voor Renault Trucks. Bij Nijwa Groep in Hengelo werden verdere aanpassingen verricht aan de opbouw en inrichting.Renault C-serieBegin dit jaar is het Riwald Dakar Team een samenwerking aangegaan met Mammoet Rallysport en de Tsjechische rallytruckbouwer MKR. De rallyteams staan bij de Dakar Rally 2017 met vier wedstrijdtrucks aan de start, waaronder de nieuwe Renault Trucks rallytruck waarmee Riwald Dakar Team begin oktober de Oilybia Rally in Marokko won.

Ewald Huzink, teammanager: “Nu we een Renault-truck in de wedstrijd hebben, was het een logische stap om ook voor de servicetruck met Renault Trucks in zee te gaan. Wij hebben in samenwerking met Renault Trucks en onze dealer Nijwa een perfect voertuig samengesteld dat volledig is toegerust voor zijn taken.”

Zwaar uitgevoerd
Bijzonderheden aan de assistentietruck zijn onder meer de zwaar uitgevoerde bumper (afkomstig van de Renault Trucks K-serie), een 1200-liter brandstoftank en een overpompsysteem met extra brandstoffilters. “Tijdens de rally zijn de tankmogelijkheden voor de wedstrijdtrucks zeer beperkt. De assistentiewagens rijden langs het parcours mee van bivak naar bivak en kunnen onderweg wel brandstof inslaan. Deze wordt ’s avonds overgepompt in de rallytrucks”, legt Huzink uit. De koelsystemen van versnellingsbak en motor zijn extra zwaar uitgevoerd om weerstand te bieden tegen de extreme omstandigheden tijdens de race. De supporttruck is verder uitgerust met vele opties zoals een Optidriver automatisch schakelende versnellingsbak, luchtgeveerde stoelen, koelkast, standkachel en twee bedden.Renault C-serieKabelsysteem
HTS-NCH uit Hoogeveen bouwde een kabelsysteem waarmee de laadbak kan worden op- en afgezet. Deze laadbak bevat een aggregaat, voorraadruimte en compleet ingerichte keuken. Na de Dakar Rally zet Riwald Recycling de Renault Trucks C in voor haar corebusiness: metaalrecycling. “Deze truck is exact de truck die we nodig hebben tijdens Dakar, maar is zo gespecificeerd dat hij ook als bouwtruck in ons reguliere werk goed tot zijn recht komt”, aldus Huzink. “Met de liftbare as achter de aangedreven tandem kunnen we de asconfiguratie voor elke belading optimaal benutten. Ik geef Renault Trucks en Nijwa een tien voor het waarmaken van onze wensen!”

Onlangs zijn alle trucks ingescheept in Le Havre voor de reis naar Buenos Aires, Argentinië. Daar brengen de assistentiewagens de wedstrijdtrucks op aanhangers verder naar Asunción, Paraguay, waar Dakar 2017 op 2 januari van start gaat.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *