De levens van de BN-VZ-66

In 2016 is deze blog gestart. Op dat moment was het verhaal voorzien van 2 foto’s. Deze update omvat naast de uitbreiding van levens, ook meer fotomateriaal.

In 2008 zette ik, Hans Kramer, de Scania 141 met kenteken BN-VZ-66 in de kleuren van Anton Timmerman op de foto. Als trekker-opleggercombinatie met een huiftrailer. Hier op het circuit in Assen tijdens het Truckstar Festival. Alex heeft de combinatie in dezelfde samenstelling bij binnenkomst op het circuit ook vastgelegd.
Scania 141
Scania 141
In 2016 spotte ik de truck wederom. Nu prijkten andere kleuren en tekst op het plaatwerk. Met een gesloten trailer heeft de combinatie een geheel ander aanzicht. De 141 stond in de kleuren van Fleurs van den Eijkel uit Rijnsburg. Sem Beekers legde de truck mooi vast als losse trekker.
Scania 141
Scania 141
Op basis van de reacties weten we nu dat de truck daarna opnieuw een verse laklaag heeft gekregen. Martin Vonk wist deze laklaag vast te leggen en fotografeerde de wagen als losse trekker in de kleurstellingen van Postmus Sierbestrating uit Valkenburg ZH.
Scania 141
Anno 2023 spotte ik de truck opnieuw. Pas na het bewerken en categoriseren van de foto viel het kwartje dat het hier om dezelfde ‘oude’ bekende ging. De naam van G. Van Doesburg, Zaltbommel is nu prominent zichtbaar op de truck. De frisblauwe kleur is zeer herkenbaar. De komende periode zullen we deze truck nog wel vaker voorbij zien komen in deze nieuwe en laatste??? Jas.
Scania 141
Scania 141
Scania 141
Voor nog meer historie verwijs ik jullie naar de reacties onder deze blog. In de link die daar gedeeld is kan je meer informatie vinden.

———————-
Noot van de eigenaar van deze blog;
Jullie weten het, dit verhaal is niet compleet. Normaal gesproken duik ik dan uren, of zelfs dagen in de historie van zo’n truck. Dat heb ik momenteel helaas niet aan tijd, daarom doe ik het dit keer anders. Van een aantal van mijn lezers weet ik zeker dat ze meer over deze truck weten. Die mensen wil ik dan ook van harte oproepen dit verhaal aan te vullen via het reactieveld onderaan deze pagina (en dus niet via de sociale media, dat vind nooit iemand meer terug, helaas.) Hopelijk maken we er samen wat moois van!

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

5 Comments

  1. Jeffrey Breijer 3 december 2019 Reply
  2. Jayden 22 februari 2020 Reply
  3. Hans Kramer 14 juni 2023 Reply
  4. Erik Vermeer 16 juni 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *