Formule 1 wedstrijdschema 2017 bekend

Dames en heren F1 liefhebbers, u kunt uw kalender weer bijwerken. De FIA heeft het wedstrijdschema van 2017 bekend gemaakt. Het seizoen bestaat dit jaar uit 20 wedstrijden en gaat van start op Albert-Park in Australië.

Het seizoen wordt ook dit jaar weer afgesloten in Abu Dhabi op het Yas Marina circuit.

Geen titelverdediger

Het Mercedes AMG Petronas Formula One Team heeft gekozen voor Valtteri Bottas, als opvolger van Nico Rosberg voor het Formule 1 seizoen in 2017. Rosberg maakte, vijf dagen na het behalen van de wereldtitel tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, bekend dat hij per direct stopt met racen. Het seizoen van 2017 wordt dus verreden zonder titelverdediger. Bottas wordt dus de teamgenoot van Lewis Hamilton en niet: Pascal Wehrlein, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas of zelfs Esteban Ocon. De keus was ook niet heel groot, alle coureurs hadden inmiddels al een contract op zak voor 2017 of nog een lopend contract tot 2018.

Geen GP in Duitsland

Dit jaar is er geen Formule 1 wedstrijd in Duitsland. Sinds enkele jaren is de Duitse GP afwisselend in Hockenheim en op de Nürburgring. In 2017 zou het weer de beurt zijn aan de Nürburgring, maar dit circuit liet al vroeg weten geen belangstelling te hebben. Vervolgens nam de FIA Hockenheim op als locatie voor het evenement in de voorlopige kalender, maar ook hier was het enthousiasme niet groot. “Onze plek op de kalender is onder voorbehoud, aangezien er geen nieuwe status is wat betreft de onderhandelingen en een eventueel akkoord”, zei de woordvoerder van Hockenheim in oktober vorg jaar. “Hockenheim is zeker geïnteresseerd in het organiseren van de Duitse GP als de Nürburgring verstek laat gaan. Maar wel onder de juiste voorwaarden, namelijk dat Hockenheim geen financieel risico loopt.”

De tribunes in Hockenheim zaten in 2016, ondanks het succes van het Duitse Mercedes en de Duitser Nico Rosberg, niet vol en het bedrag dat ook dit jaar betaald moest worden om de race te organiseren, is hoger dan de geschatte opbrengsten. Bernie Ecclestone wilde de fee niet verlagen. “Het zou niet eerlijk zijn als ze veel minder betalen dan andere Europese locaties. Dat willen we gelijk houden.”

De dichtstbijzijnde F1 races voor de Nederlandse F1 fans zijn dus de GP van Oostenrijk en het spektakel op Spa-Francorchamps.

Ondanks aanhoudende geruchten komt er voorlopig ook geen Formule 1 race in Griekenland.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *