[LIVEBLOG] Etappe 9: afgelast #Dakar


Wederom is er een etappe afgelast. Dan kun je zeuren en klagen, maar persoonlijk denk ik dat het de beste beslissing is. Er is een noodsituatie in de regio waar de karavaan nu zit. De organisatie helpt op dit moment de locals. Precies zoals in Afrika ook altijd gebeurde, daar hielpen de doktoren ook zowel locals als rally-deelnemers. Het hele circus gaat nu richting Chilecito, mit de wegen daar naar toe niet ook weg gepoeld zijn natuurlijk… In de afgelaste 6e etappe was ook veel nieuws te brengen dus dat kunstje doen we vandaag gewoon nog een keer.

Liveblog:
10:30 Etappe 10 lijkt door te gaan, we livebloggen hier verder.19:03 Meer dan honderd deelnemers zijn nog onderweg via een alternatieve route, maar een aantal grotere voertuigen staat nog steeds vast. De organisatie bekijkt van uur tot uur wat er gebeurt en benadrukt dat er geen garantie is dat de tiende etappe zal doorgaan.
Mocht deze rit ook geschrapt worden, dan is dat de zesde etappe (uit twaalf) op een rij die door de gevolgen van noodweer wordt aangepast of geannuleerd. Het verlies in wedstrijdkilometers zou daarmee oplopen tot ongeveer 1850 van de geplande 4000 kilometer op tempo.
11:00 Nog steeds geen spoor van Gerrit van Werven, die voor zover wij weten op dit moment nog steeds met een kapotte turbo in het begin van de proef van gisteren staat.

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *