3x Actros voor Mourik

Mourik Services, onderdeel van Joh. Mourik & Co Holding uit Groot-Ammers, nam drie nieuwe Actros trucks van Mercedes-Benz ingebruik. De trucks, geleverd door Hogenbirk Bedrijfswagens B.V, worden ingezet voor de inzameling en afvoer van afvalstoffen die vrijkomen binnen de industriele dienstverlening en voor het transport van het eigen materieel.Mercedes-Benz Actros MP4Actros 2543 LSVLA
De Actros 2543 LSVLA met voorloopas wordt ingezet met de semi-dieplader die voorzien is van een 85 tonmeter kraan. De truck is daarom uitgerust met een olietank en een hydrauliekpomp om de kraan te voeden. De twee andere trucks van het type Actros 2543 LSENA met 430 pk (315 kW) met naloopas zijn voorzien van een hydraulisch aangedreven 3000m3/h vacuümpomp. De trekkers zijn uitgerust met automatische regeling voor vacuüm bij het laden van gevaarlijke stoffen (K1/K2 producten). Daarvoor hebben ze 1000 liter koelwatertank en 340 m3/h hydraulisch aangedreven compressor. Deze compressor is te bedienen met de innovatieve PLC-besturing via CANBUS. De vacuüminstallatie werd bij Mourik Techniek in Groot-Ammers op het chassis opgebouwd. Het onderhoud van de vrachtwagens vindt plaats in de centrale werkplaats van Mouriks Services in de Botlek.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz
De trucks van Mercedes-Benz zijn een vaste waarde in het wagenpark van Mourik Services. Niet voor niets heeft Mourik naast de trucks ook de bestelwagens van Mercedes-Benz in gebruik. “Mercedes-Benz is een betrouwbaar en veilig merk,” vertelt Raymond Winterswijk, manager technische dienst Mourik. “ Voor onze werkzaamheden zijn betrouwbaarheid en continuïteit van groot belang. Daarnaast kunnen we altijd van de goede service van onze Mercedes-Benz dealer Hogenbirk Bedrijfswagens op aan en heeft Mercedes-Benz een goed dealernetwerk door heel Europa.” Het gunstige brandstofverbruik van de Actros trucks is nog eens mooi meegenomen. “Dat is een belangrijk pluspunt maar over het algemeen gebruiken wij onze voertuigen vooral om mee te werken en niet zozeer om kilometers mee te maken,” zegt Raymond Winterswijk.Mercedes-Benz Actros MP4Mourik Services
Mourik Services, onderdeel van Joh. Mourik & Co Holding, is al meer dan vijftig jaar een betrouwbare partner op het gebied van technische dienstverlening in de (petro)chemische industrie en staal-, metaal-, energie- en milieusector. Het bedrijf, gevestigd in Botlek-Rotterdam, biedt klant-specifieke dienstverlening in uiteenlopende disciplines, van industriële reiniging, mechanisch werk en integraal onderhoud, tot industrie- en utiliteitsbouw, tank(terminal)onderhoud, asbestsanering en milieutechniek. Het wagenpark van Mourik Services bestaat uit 100 zware voertuigen en 70 lichtere bedrijfswagens waarvan de meerderheid afkomstig is van Mercedes-Benz.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *