Bouw online je eigen Scania

Scania S410Met de unieke online Scania truck configurator kan iedereen zijn eigen persoonlijke Scania samenstellen. Scania hanteert al vele jaren maatwerk middels een krachtig modulair specificatiesysteem. Hierdoor kan met een relatief beperkt aantal componenten tot in detail de juiste truck voor de juiste toepassing worden gespecificeerd.

Nú is deze systematiek doorgezet naar een krachtige online specificatie tool die hier te vinden is. Klanten kunnen via de Scania Configurator al het nodige voorwerk doen wanneer zij zich aan het oriënteren zijn voor een nieuwe truck.

Voor het samenstellen van de droom-Scania zijn er binnen de configurator twee uitgangspunten:
De mogelijkheid om zelf te ontdekken:
U start vanuit een aantal basis productkeuzes en kan dan steeds verder in detail de gewenste truck samenstellen. Het detailniveau is indrukwekkend en getoetst aan de realiteit. Zo is er bijvoorbeeld alleen al de keuze uit zo’n 145 kleuren voor de cabine.

De mogelijkheid om je te laten begeleiden:
Bij deze optie wordt u, na de basis productkeuzes, gevraagd een aantal gedetailleerde vragen te beantwoorden, zoals. maximum gewicht, toestand van de wegen, verwachte kilometrages, topografie, verkeer, maximale snelheid, enz. Dan zal het systeem de meest geschikte truck voorstellen op basis van de verstrekte informatie. Deze kan daarna verder naar wens gepersonaliseerd worden.

Ongeacht het uitgangspunt waarvoor de bezoeker kiest, zal men in staat zijn om de uitrusting, motoren, kleuren, bekleding en accessoires te kiezen. Als de uiteindelijke keuze is gemaakt kan deze worden opgeslagen als een PDF-bestand. Dit kan de basis vormen voor een eventueel gesprek met een van Scania’s Account managers.

Ook als je niet in de markt bent voor een nieuwe truck is het natuurlijk erg leuk om een truck online in elkaar te knutselen. Veel speelplezier!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *