Volvo FMX 10×4 voor Dam: ‘ideaal mixerchassis’

Volvo FMX 2nd genDam Beton uit het Friese Akkrum heeft de vloot uitgebreid met een nieuwe Volvo FMX 460 10×4 met een Liebherr betonmixer opbouw. De indrukwekkende Volvo vijf-asser werd af-fabriek geleverd en is goed voor 49 ton op kenteken. Volvo FMX 2nd genDe Volvo FMX is uitgevoerd als tridem met naloopas. De bakwagen is uitgerust met twee tien- tons voorassen, twee 9,5 tons aangedreven assen en een 10 tons gestuurde nalooopas. Dat zorgt voor een wettelijk GVW van 49 ton en een technische reserve van 53 ton. De vijf-asser is voorzien van drie sturende assen en daardoor is de lange motorwagen toch uiterst wendbaar. Om het manoeuvreren op de soms krappe bouwplaatsen eenvoudig te maken is er gekozen voor het Volvo Dynamic Steering systeem (VDS) Dit elektrisch-hydraulische systeem maakt sturen zelfs in beladen toestand kinderspel. Dat is niet alleen goed voor de veiligheid, het ontlast ook de chauffeur doordat er minder kracht nodig is. Dat is dus niet alleen comfort verhogend maar het is ook bijzonder Arbo vriendelijk. Volvo FMX 2nd genEuro-6 C
Als krachtbron werd er gekozen voor de D13K motor met 460 pk in Euro-6 C uitvoering. Daarmee scoort Dam Beton hoge ogen op de Co2 prestatie ladder. Bovendien vormen milieuzones geen belemmering voor deze duurzame Volvo truck. Als versnellingsbak is er gekozen voor de Volvo I-Shift met speciale ‘Construction’ software. De Volvo Engine BrakePlus zorgt voor maximale vertraging en minimale slijtage van remdelen. Om ook op de bouwplaats uit de voeten te kunnen is de FMX voorzien van langs- en dwarssperren. Voor de aandrijving van de 15 kuub grote Liebherr mixeropbouw is er een distributie PTO opgebouwd. Speciaal voor de toepassing als betonmixer werd er gekozen voor een extra heavy duty chassis met een zogenaamde innenliner. Dat wil zeggen dat het chassis is uitgevoerd met een dubbele U-balk.Volvo FMX 2nd genAf-fabriek
De Volvo werd in nauwe samenwerking met dealer M.S. De Vries & Company B.V. uit Heerenveen samengesteld. Dam Beton koos er voor om zo veel mogelijk af-fabriek te laten opbouwen. Zo werd de truck compleet met de dakbeugel dakrek met zwaailampen en luchthoorns, in de rode kleur en met alle vijf de assen op de juiste positie afgeleverd vanuit de Volvo fabriek. Hierdoor was Volvo in staat om snel te leveren en is alles aan het voertuig origineel Volvo. Voor Mesken Beton & Kraantechniek B.V. in Smilde was het relatief eenvoudig om de Liebherr HTM 1504 met Litronic bediening op het opbouwvriendelijke Volvo chassis te bouwen.Volvo FMX 2nd genDam Beton
Dam Beton in Akkrum is leverancier en producent van betonproducten zoals bestrating, betonplaten, silo- en keerwanden en heipalen. Daarnaast produceert Dam Beton betonmortel. Voor het transport heeft Dam Beton de beschikking over drie truckmixers, vijf mixertrailers en twee afzetbare betonmixers. Dam Beton is actief in heel Nederland maar beperkt zich met betonmortel tot Noord Nederland. Bijzonder is dat het bedrijf ook op zaterdag betonmortel levert. Voor reparatie en onderhoud van het wagenpark maakt Dam Beton gebruik van de diensten van Volvo Trucks dealer M.S. de Vries & Company in Heerenveen.Volvo FMX 2nd gen

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *