Terugblik: NK Offroad met Dakar Trucks

Iveco PowerstarTerwijl op dit moment de tweede ronde van het NK offroad volop aan de gang is bij Havelte, kijkt gastblogger Hans Kramer nog even terug op de eerste ronde.Toyota LandcruiserZondag 19 maart was ik (Hans Kramer) bij de strandraces in IJmuiden. Een officiële wedstrijd voor het NK Offroad racen. Dit jaar was het programma uitgebreid met demo-races voor Dakar Trucks.Toyota LandcruiserZon, Zee en Strand zijn an sich al fijne ingrediënten voor een mooie dag. Voeg daar een aantal snelle auto’s en trucks aan toe, dan gaat het hart van velen sneller kloppen. Dat blijkt ook als je langs de baan kijkt. Menigeen is achter de geraniums vandaan gekomen om aan de baan even uit te waaien.Mitsubishi PajeroAanvankelijk waren de berichten dat er 7 Truck-teams aanwezig zouden zijn om de demo te rijden. Dat is genieten dacht ik, daar moet ik even tijd voor vrij maken. Auto’s zijn ook leuk hoor, maar de trucks, daar gaat mij hart sneller van kloppen. Met zoveel teams zou een mooie strijd zichtbaar zijn op het lange, snelle uitgebreide strandcircuit. Helaas bleken op de zondag slechts 2 teams aan de start te staan; De Rooij met zijn Iveco Powerstar en Schoones Dakar met de ‘oude’ DAF. Een echte competitie bleef dan ook uit. Toch is de dag ontzettend geslaagd! Niet alleen de auto’s hadden de snelheid er goed in zitten. Ook de beide trucks reden alsof er een officiële dakar-stage werd gereden.Nissan PatrolDe baan lag er zondag heel goed bij. Door het mooie weer van de zondag werd de baan al snel ‘mul’ zand. Dat geeft mooie beelden in de bochten en het uit-accelereren van de voertuigen. Ook de waterpartijen geven een spectaculair beeld.Toyota LandcruiserWij kozen een plekje op de kopse kant van de baan. Daar komen de voertuigen op volle snelheid aan en moeten ze een flinke slinger maken om vervolgens langs de kustlijn weer het rechte stuk op te draaien. Toen het zonnetje in de loop van de middag ook nog even tevoorschijn kwam was dit een ideale plek om volop te genieten van dit evenement.Bowler DefenderAls beloning ben ik tevreden naar huis gegaan met een kleine 500 foto’s. Meer dan genoeg om Truckfan plat te spammen. En doordat ik een andere positie had dan Alex kan ik jullie het evenement mooi vanuit een ander perspectief laten zien.Toyota LandcruiserGeniet nog even van het beeld materiaal. Bowler WildcatBowler DefenderBowler WildcatBowler EXRIveco PowerstarIveco PowerstarIveco PowerstarToyota LandcruiserDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *