Tweede 10×4 Trakker voor ABC

Recent heeft de firma ABC Mortel uit Tiel een imposante nieuwe IVECO Trakker met 10×4 as-configuratie in gebruik genomen. Van de vijf assen zijn de achterste twee aangedreven en de voorste drie gestuurd. Deze nieuwe betonmixer is de tweede IVECO Trakker 10×4 in het wagenpark van het betonbedrijf uit Tiel. ABC Mortel koos opnieuw voor IVECO vanwege de mogelijkheid voor deze specifieke as-configuratie.Iveco TrakkerABC Mortel uit Tiel
ABC Mortel produceert in eigen beheer hoogwaardige betonmortels en streeft daarbij naar een prettige werkomgeving met een zo hoog mogelijke kwaliteit, arbeidsomstandigheden en een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Met betoncentrales in Amsterdam, Meppel, Tiel en Waalwijk is ABC Mortel een flexibele producent en toeleverancier van betonmortel voor de bouw, door heel Nederland. ABC Mortel maakt deel uit van de Constar Groep evenals Constar Betonwaren en Constar Prefab.Iveco TrakkerMet een zeer divers wagenpark aan betonmixers, vrachtwagentrekkers en mixopleggers levert ABC Mortel elke bestelling vanaf 1 kuub af aan haar particuliere en zakelijke klanten. Buiten de standaard betonrecepten is ABC Mortel in staat maatwerk te leveren voor specifieke betonsamenstellingen of constructies. Daarnaast heeft het bedrijf het ABC Duurzaam Beton ontwikkeld, waarin gerecyclede betongranulaten worden verwerkt. In het Duurzaam Beton van ABC zijn verschillende bindmiddelen verwerkt waardoor de CO2-uitstoot tijdens de productie van die grondstoffen wordt gereduceerd.Iveco TrakkerIVECO Trakker 10×4 met betonmixeropbouw
Na de ingebruikname van een IVECO Trakker in september 2016 heeft ABC Mortel opnieuw gekozen voor een nieuwe Trakker, uitgevoerd met een dag-cabine met laag dak. De opbouw van de betonmixer is verzorgd door Imer en de afwerking is door ABC Mortel in eigen beheer uitgevoerd. Zo is de nieuwe Trakker voorzien van een LED-bar op het dak, aluminium Alcoa velgen, staande uitlaat achter de cabine en een zeer fraaie kleurencombinatie met subtiele belettering op de cabine en mixer.
De 10×4 as-configuratie is specifiek samengesteld voor ABC Mortel. De middelste 10-tons as is door S.T. System Truck S.p.A. in Roverbella (Italië) opgebouwd, met originele IVECO-onderdelen. Dit levert een wettelijk toegestaan GVW op van 49 ton. Vanwege het lage eigen gewicht van het Trakker-chassis kan de betonmixer met een inhoud van 15 kuub perfect benut worden.Iveco TrakkerABC Mortel heeft gekozen voor de 450pk en 2200Nm sterker IVECO Cursor 11 6-cilinder dieselmotor, gekoppeld aan de 16-traps automatische AS-Tronic versnellingsbak met off-road modus en kruipversnellingen. IVECO maakt op haar gehele range zware voertuigen géén gebruik van uitlaatgasrecirculatie (EGR) waardoor er significant minder motorvervuiling plaats vindt, het onderhoudsinterval langer wordt en het brandstofverbruik lager is. Dankzij de passieve uitlaatgasbehandeling in het Hi-eSCR systeem hoeft de IVECO Trakker ook nooit een actief roetfilterregeneratieproces uit te voeren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *