Parlevliet kiest Volvo FE voor distributie visproducten Polaris

D. Parlevliet & Zn te Katwijk, transportpartner van onder andere Polaris Visgroothandel, verzorgt de distributie voor deze partij voortaan met vijf nieuwe Volvo FE koelwagens. Volvo Group Truck Center Rijnsburg kreeg opdracht tot levering van de vijf trucks vanwege de mogelijkheid van een 9-tons vooras, het rijcomfort van de I-Shift automatische versnellingsbak en de algehele prijs-kwaliteitverhouding van de Volvo FE. Ook de focus op duurzaamheid en veiligheid was een belangrijke factor in de keuze voor Volvo Trucks.Volvo FE 2nd genDe Volvo FE-koelwagens worden ingezet voor distributie van vis- en versproducten aan detail- en groothandels in Nederland en België. Bijzonder aan de 280 pk trucks is de verzwaarde, af fabriek geleverde 9-tons vooras, waardoor het totale GVW van de trucks op 20,5 ton komt. De koelmotor is boven de cabine geplaatst zodat de laadruimte maximaal kan worden benut.

Must in stadsdistributie
Een tweede bepalende factor voor de keuze voor Volvo Trucks was de Volvo I-Shift. “Een automatisch schakelende versnellingsbak is in stadsdistributie bijna een must”, vertelt Dirk Parlevliet, een van de twee zonen in het familiebedrijf dat dit jaar precies een eeuw bestaat. “Onze trucks maken soms twintig tot dertig stops per dag. De I-Shift schakelt zo soepel, dat biedt enorm veel rijcomfort.” Andere comfort verhogende voorzieningen in de slaapcabine zijn de luchtgeveerde chauffeursstoel, standkachel en een 780 mm breed bed. “De binnenruimte doet echter niets af aan de wendbaarheid, uiteraard ook van belang in de binnenstad”, aldus Parlevliet. De trucks zijn verder voorzien van achteruitrijcamera’s en verstralers, die zorgen voor extra zicht wanneer er ’s avonds en ’s nachts gereden wordt. Electronic Stability Program (ESP), Forward Collision Warning (FCW) met noodremfunctie en Lane Departure Warning (LDW) zijn standaard op de Volvo FE.

Nauwe samenwerking
Polaris en Parlevliet zijn partners in de Haasnoot Fish Group, een samenwerkingsverband van vijf bedrijven die streven naar efficiency en duurzaamheid in de vangst, verwerking en distributie van vis en aan vis gerelateerde producten. Polaris levert aan retailers en groothandels en besteedt het transport uit aan D. Parlevliet & Zn, dat op hetzelfde adres gevestigd is. De recente vervanging van het wagenpark is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen beide partners en Volvo Group Truck Center. Parlevliet: “De verkoopadviseur had hetzelfde plaatje voor ogen als wij. We zijn trots op het resultaat.”

De aflevering door Volvo Group Truck Center gaat vergezeld met een Training on the Job. Gedurende een intensieve praktijktraining in hun eigen truck leren de chauffeurs de nieuwe voertuigen optimaal gebruiken ter verhoging van de brandstofefficiency, veiligheid en productiviteit.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *