Loonbedrijf Kuunders breidt uit met Volvo FH

Loonbedrijf Kuunders in Deurne heeft twee Volvo FH-trekkers aangeschaft ter versterking van haar transporttak. Het betreft een Volvo FH Globetrotter 4×2 en een 6×2-uitvoering, beide met 500 pk motorvermogen. Met deze voertuigen komt het totaal aantal transporteenheden van Kuunders op zestien. Alle elf Volvo-trucks in de vloot zijn afkomstig van Nebim Groep, vestiging Venlo, waar ook het onderhoud verzorgd wordt.Volvo FH 4th genDe Volvo FH-trekkers zijn door Nebim opgebouwd met een hydraulieksysteem geschikt voor walking-floor-, mest- en kieptrailers. Het multifunctioneel kunnen inzetten van de voertuigen was het uitgangspunt bij het bepalen van de specificaties. De 4×2 rijdt in het mestseizoen met een vaste VMA-tankoplegger en wordt buiten het seizoen met een walking-floortrailer ingezet voor de export van compost naar België en Frankrijk.

Aslastindicator met Work Remote
Ook de Volvo FH 6×2 is multifunctioneel: “Door de uitstekende aslastverdeling kunnen we met deze truck eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden aan”, vertelt Willie Kuunders. Beide Volvo FH-trucks zijn uitgerust met een aslastindicator. Deze kan met behulp van de Work Remote ‘op afstand’ worden afgelezen. Ook het lossen wordt vergemakkelijkt doordat de Work Remote tevens de luchtvering en de door de PTO aangedreven functies kan bedienen.Volvo FH 4th genVeiligheidssystemen
Willie Kuunders is onder de indruk van de uitrusting en de innovaties van de Volvo FH. “De Volvo I-Shift automatische versnellingsbak bevalt ons zeer goed, zowel wat betreft chauffeurscomfort als brandstofefficiency. Al onze Volvo-trucks zijn ermee uitgerust. We zijn ook zeer te spreken over de veiligheidssystemen van de Volvo FH. Het geeft een gerust gevoel te weten dat er zoveel maatregelen zijn getroffen om veilig te kunnen werken.” De Volvo’s FH zijn voorzien van onder meer Adaptive Cruise Control (ACC) en Forward Collision Warning met noodremfunctie, Lane Keeping Support (LKS) en Driver Alert Support (DAS). De chauffeur die meerdaagse ritten naar Frankrijk rijdt in de 4×2, heeft bovendien I-ParkCool om de cabine ook ’s nachts op een aangename temperatuur te houden.

Dienstverlener voor de agrarische sector
Willie Kuunders leidt samen met twee broers het familiebedrijf. Vanuit het loonwerk groeide Loonbedrijf Kuunders de afgelopen jaren uit tot een allround dienstverlener voor de agrarische sector. Zo is de onderneming mede-eigenaar van mestverwerkingsfabriek Kumac en specialiseerde ze zich in transport dat gerelateerd is aan het loonwerk: gerooide gewassen naar de verwerkende industrie, mest naar de eigen fabriek en bewerkte meststoffen van de fabriek naar de agrariër.Volvo FH 4th genTurn-key aflevering
Dat Kuunders voor de uitbreiding wederom uitkwam bij Volvo Trucks-dealer Nebim Groep, is geen toeval. “Wat goed is, is goed”, aldus Willie Kuunders. “We zijn dagelijks onderweg, rijden in het mest- en bietenseizoen de klok rond en halen toch met gemak een miljoen kilometer met onze Volvo’s. Daar draagt de samenwerking met Nebim zeker aan bij. Hun werkplaatsservice is erop gericht om ons te ontzorgen. Ook bij het specificeren van deze trucks heeft Nebim ons uitstekend begeleid. De trucks zijn turn-key afgeleverd, in onze kleuren gespoten en opgebouwd met alle voorzieningen en extra accessoires zoals werklampen en luchthoorns. Wij hoeven niets te doen dan tanken en rijden.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *