De levens van de BZ-BS-16

Scania R730De Scania R730 met kenteken BZ-BS-16 was van Coil Services uit Emmen, die hem vooral voor de racetrailer inzette. Daar is hij vervangen door de bekende ‘Happy Smile’ Scania Longline, waarop de R730 naar Duitsland verhuisd is. Onlangs kwam ik hem daar tegen, hij reed bij de Hockenheimring over de 61. De huidige eigenaar is Zeller Transporte, die er het kenteken RT-WZ 730 op heeft gehangen. Met dank aan BIGtruck-collega Niels van Duijvenboden voor het herkennen!Scania R730
Edit: Jeffrey Breijer wist te melden dat hij tussen deze twee eigenaren door ook nog van HCN (de opvolger van Hovotrans) is geweest. Scania R730Foto Hendrik Stiksma.Scania R730Foto Sem Beekers.Scania R730Foto Ferdinand Diepenbroek.

Mark Rotman stuurde ook nog een aanvulling: “Eerste eigenaar was Scania België. Daar was het een demo. Naar Nederland gehaald door Scania Emmen waar zei deze hadden ingezet als demo (voor de stichting) bij Coil

Daarna HCN”.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *