De Rooy kiest voor Iveco’s op gas

Recent heeft De Rooy Transport uit ’t Goy twee nieuwe Iveco Stralis NP trekkers in gebruik genomen. De trucks op LNG (vloeibaar aardgas) passen volledig binnen de duurzame bedrijfsstrategie van De Rooy Transport. Het rijden op LNG is niet nieuw voor De Rooy: inmiddels heeft het bedrijf een zevental IVECO LNG-trucks in de vaart.Iveco StralisDe Rooy Transport – “Logistics with a green drive”
De Rooy Transport is een zeer all-round logistiek dienstverlener met een duurzame bedrijfsvoering. Het bedrijf uit ’t Goy, nabij Houten, verzorgt voor haar klanten Benelux distributie, Europese distributie, geconditioneerd vervoer, warehousing, value added logistics, ADR- en bijzondere transporten. Tijdens het uitvoeren van al deze activiteiten streeft De Rooy naar om op een zo duurzaam mogelijke manier de klantwens te vervullen. Voor dit actieve beleid heeft het transportbedrijf verschillende certificeringen en awards ontvangen, waaronder de Lean & Green STAR voor het verlagen van de CO2-uitstoot met 28% in de afgelopen 5 jaar.

Het zeer gevarieerde wagenpark van De Rooy Transport uit ’t Goy bestaat uit circa 50 trekkende eenheden. Bij vervanging of uitbreiding van het wagenpark neemt De Rooy beslissingen op basis van duurzaamheid. Zo heeft het bedrijf verschillende bestelwagens, een servicewagen en een aantal trucks op CNG (gecomprimeerd aardgas) in de vloot. Daarnaast beschikt het transportbedrijf over een elektrische truck en zeven IVECO-trekkers met LNG als brandstof.Iveco StralisTwee keer 400pk sterke IVECO Stralis NP
De twee nieuwste voertuigen in het wagenpark van De Rooy Transport zijn van het type IVECO Stralis NP. Deze trekkers zijn uitgevoerd met 400pk en 1700Nm sterke IVECO Cursor 9 aardgasmotor gekoppeld aan de 12-traps EuroTronic automatisch schakelende versnellingsbak en twee LNG-tanks met een gezamenlijke capaciteit van 390 kilogram LNG. De chauffeurs van De Rooy kunnen hiermee 1500 kilometer rijden, voordat zij weer moeten tanken. De IVECO Stralis NP is uitgerust met de grote Hi-Way cabine, waarin de chauffeurs van alle gemakken en comfort voorzien zijn tijdens de nationale en internationale transportwerkzaamheden.

De inzet van deze trucks op LNG levert grote voordelen op voor het milieu. De reductie van de CO2-emissie is 15% en kan bij het gebruik van bio-LNG oplopen tot 95%. Daarnaast stoot de aardgasmotor 70% minder NOx en 95% minder fijnstof uit. Ook heeft De Rooy met de Stralis NP de mogelijkheid om binnensteden te bevoorraden buiten de venstertijden, omdat de truck 75% stiller is dan een vergelijkbare truck met dieselmotor.

De nieuwe Stralis NP’s van De Rooy Transport zijn stijlvol uitgevoerd in de herkenbare en frisse kleurstelling van het bedrijf. De trucks werden klaargemaakt en afgeleverd door IVECO-dealer Schouten in Utrecht.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *