Keep on Trucking: Alte Laster, ferne Länder ~ Michael Haeder


Titel: Keep on Trucking
Subtitel: Alte Laster, ferne Länder
Auteur: Michael Haeder
Uitgeverij: Motorbuch Verlag
Jaar eerste druk: 2017
ISBN: 978-3-613-03966-7
Land van oorsprong: Duitsland (Duitse teksten)
Formaat: 24×27 cm, in kleur waar mogelijk, hardcover, 192 pagina’s
Aanschafprijs: €29,90
Gekocht bij: Technik Museum Speyer

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is het beste boek wat ik tot nu toe in mijn collectie heb. Perfectie bestaat niet, maar het krijgt zeker een 9,9 op de schaal van 1 tot 10.

Michael Haeder fotografeert al decennia lang trucks. Niet alleen thuis, maar vooral ook bij zijn reizen. Soms reist hij alleen, soms moet zijn partner verplicht meegenietenvan mooie truck als ze samen op vakantie zijn. Haeder zorgt wel altijd dat hij een local bij zich heeft op zijn fototochten: die kunnen uitleggen aan de chauffeurs waarom hun truck op de foto wordt gezet, en kennen de plekken waar veel berijvigheid is.

De fotografische reis begint in West-Europa, om vervolgens via de Balkan, Turkije en het Midden-Oosten naar Iran te gaan. Daarnaast zijn ook nog enkele pagina’s aan Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen geweid. In ieder land maakt Haeder de prachtigste foto’s van de bijzonderste trucks. Schitterend om te zien wat er in het verre buitenland allemaal rondrijdt en -reed. Absoluut een inspiratie voor mij, dit boek. Hopelijk is het deel 1 van een serie, want dit vraagt naar meer, veel meer!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *