300ste Volvo-truck voor Dasko Groep

Afgelopen vrijdag heeft een delegatie van Nijwa Groep onder aanvoering van de directieleden Albert Hendrikse en Freddy Nijhof de 300ste Volvo-truck aan Bertus Dasselaar, directeur van Dasko overhandigd. Met het onthullen van een speciale Volvo Trucks-, Dasko- en Nijwa-plaquette in het kantoor van Dasko kreeg deze mijlpaal voor beide bedrijven een blijvend aandenken.Volvo FH 3rd genDasko, Volvo Trucks en Nijwa Groep
Het jonge wagenpark van Dasko Groep bestaat voor het grootste deel uit Volvo-trucks. Het merk vormt al jaren de ruggengraat van de vloot. Bertus Dasselaar, directeur Dasko: “Dat is altijd zo geweest. In 1986 mochten wij de 50ste Volvo-truck verwelkomen, daarna is het hard gegaan en vele mijlpalen volgden. Het merk is door de jaren heen betrouwbaar gebleken. Maar het moet gezegd, naast een goed product heb je ook een goede dealer nodig. Nijwa Groep is al die jaren onze servicepartner geweest. Zij zorgen ervoor dat we kunnen blijven rijden. Het is juist die combinatie, die er nu voor zorgt dat we de 300ste Volvo-truck aan onze vloot kunnen toevoegen.” De 300ste Volvo van Dasko Groep is een Volvo FH 500 Globetrotter XL-trekker voorzien van alle denkbare veiligheidsopties. De mijlpaal is vooral in de laatste decennia versneld bereikt. De truck werd geleverd door Nijwa Rijssen, dat al die tijd de mobiliteitspartner van Dasko is.

Save fuel
De nieuwe Volvo FH 500 past exact in de bedrijfsvoering van Dasko Groep. Het is de combinatie die Save Fuel en Keep Performance voorop stelt. “De Volvo FH voldoet aan alle verwachtingen. In de eerste plaats is er het lage verbruik, maar daarnaast is het comfort en de veiligheid voor onze mensen een belangrijke factor in de keuze voor dit type truck. De veiligheidsfeatures van Volvo Trucks zijn ongeëvenaard. Ook belangrijk is dat de Volvo FH een zeer hoge restwaarde heeft, waardoor de TCO van de truck uitzonderlijk laag blijft.”Volvo FH 3rd genInvesteren in het milieu
Er zijn meer redenen om te kiezen voor Volvo Trucks. Zorg voor het milieu is één van de kernwaarden die Dasko Groep deelt met Volvo Trucks. Zo rijden er diverse Eco-combi’s (LZV’s) en investeert Dasko voortdurend in de laatste stand van de techniek. “Het grootste deel van ons wagenpark is Euro 6. Daarnaast waren wij een van de pioniers met een Volvo Methaan-Diesel truck en gebruiken we waar mogelijk alternatieve brandstoffen. We zijn al sinds 2008 bezig met het verduurzamen van de transportactiviteiten. In 2015 behaalden wij de Lean and Green Star Award als bewijs dat we actief werken aan CO2-reductie. De Award behaalden wij met een CO2-reductie van ruim 23 %. Alle facetten van het bedrijf worden hiervoor ingezet, van planning tot de introductie van CryoTech-koeling en het consequent volgen van het brandstofverbruik.”

Over Dasko Groep
Dasko Groep is gespecialiseerd in geconditioneerd internationaal transport van en naar Nederland en de rest van Europa. De belangrijkste bestemmingen zijn Nederland, Duitsland, Polen en Italië. Dagelijks rijden circa 175 transportcombinaties naar bestemmingen in deze landen. Naast transport biedt Dasko in Nederland (Almelo), Duitsland en Polen warehousing en op- en overslag. Bertus Dasselaar: “Wij bieden onze klanten een compleet pakket aan diensten en zien met name groei op die plaatsen waar we cross-docking bieden.” Naast het internationale transport heeft Dasko in Zwolle een vestiging die gespecialiseerd is in nationaal geconditioneerd distributievervoer voor Nederlandse retailers. Alle trekkers en trailers van Dasko Groep zijn voorzien van moderne communicatieapparatuur (onder meer track & trace) en een temperatuurregistratiesysteem. De opleggers zijn FRC-waardig en geschikt voor allerlei soorten geconditioneerd vervoer, van hangend vlees tot pallets en rolcontainers. Volvo FH 4th genDe foto die Nijwa bij dit persbericht stuurde was helaas niet heel interessant (behalve voor de mensen die zelf op die foto staan), bovendien hebben jullie die ongetwijfeld ook al bij de diverse collega’s op de site gezien. Gelukkig heb ik 1% van de Dasko-Volvo’s zelf op de foto ter decoratie van deze blogpost.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *