[videos] Zaterdag Truck GP Nürburgring 2017


Vandaag heeft het bijna aan één stuk door geregend op de Nürburgring. Daarom heb ik geen foto’s gemaakt bij de eerste twee races van de dag, één FIA race en één Mittelrheincup race. De twee andere (ook weer eerlijk verdeeld over de beide klassen) heb ik met de teams vanuit de pitstraat meebeleefd, wat weer totaal andere beelden dan anders op heeft geleverd. Het bovenste filmpje is de doorkomst van de kopgroep bijde FIA truckrace. Het onderste filmpje is de pit-sessie van ‘Ome Wout’. Jan van Holland kwam in aanraking met Terry Gibbon. Gibbon verliet daarop de race, maar de 50 jaar oude Ford is toch wat steviger dande plastic racetrucks van tegenwoordig, na wat duwen en trekken van het team, geholpen door een aangesnelde Herke Meppelink, kon Jan van Holland zijnweg, weliswaar met een ronde achterstand, weer vervolgen. De stop heeft 1:38.011 geduurd volgensde officiële opgave.

Tijdens de races dat ik geen foto’s maakte heb ik niet uit mijn neus zitten vreten, maar via de Dutch Truck Racing twitter account liveverslag gedaan. De uitslagenvandie races vind je daar dan ook. De uitslagen van de andere twee races:
FIA race 2:
1 Lacko
2 Janiec
3 Körber
6 Sascha Lenz
11 Werner Lenz
13 Klein Nagelvoort
16 Zandbergen
DNS Tijhuis

Mittelrhein cuprace 3:
1 Ryan Smith
2 Stuart Oliver
3 Jenkings
9 Mäkinen (1e divisie B)
11 Powell (2e divisie B)
13 Frans Smit (3e divisie B)
14 Donk (4e divisie B)
24 Tijhuis
25 Van Holland
DNS Rody Smit


Mijn eigen (helaas nietdoor Dekra gesponsorde) vervoermiddel dit weekend. Officieel mag ik hem niet gebruiken op het binnencircuit, maar de baancommisarissen zijn te verbaasd als ze me zien om me tegen te houden, de vouwfiets wordt daarom na overleg met de organisatie gedoogd.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *