De levens van de Van Reenen-Econic

Mercedes-Benz EconicToen ik onlangs in Barneveld was, heeft de mooiste (of op zijn minst bijzonderste) truck de oogst-blog niet gehaald. Deze ‘lowrider’ verdient natuurlijk een eigen blogpost!Mercedes-Benz EconicVan Reenen zet deze Mercedes-Benz Econic in als terreintruck. Met de lage instap en de ramen rondom is het daar natuurlijk een ideale machine voor. Het is, samen met een Actros MP4, de eerste Mercedes bij Van Reenen, die vooral bekend staat als trouw DAF klant. Mercedes-Benz EconicHet idee van een tweedehands Econic als terreintruck komt bij Koopman vandaan, die er de provincie Groningen twee inzet. Daar zijn omgebouwde vuilniswagens ingezet, terwijl deze Van Reenen-truck al een trekker was. Toch is hij flink verbouwd: zo zat er bij de eerste eigenaar Vos Logistics nog een flinke topsleeper bovenop, die is verwijderd. Eerst heeft de truck nog in Vos-oranje rond gereden, maar later is hij (zoals je ziet) in de kleuren van het Barneveldse bedrijf gespoten. Ombouw is door Stern in Nijkerk gebeurd. Ter illustratie nog eenaantal foto’s van Vos-Econics. Mercedes-Benz EconicMercedes-Benz EconicMercedes-Benz Econic Dit is de truck in kwestie, nog op het terrein bij Stern in Nijkerk.

Nog meer ‘levens van’-blogs bekijken? Dat kan hier.

5 Comments

  1. H van den Berg 19 juli 2017 Reply
    • Alex Miedema 19 juli 2017 Reply
  2. Rob Elskamp 1 augustus 2020 Reply
    • Alex Miedema 1 augustus 2020 Reply
  3. theo waijers 31 juli 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *