Scania wint de Green Truck Award

Scania’s New Generation R 450 Highline heeft in Duitsland de prestigieuze Green Truck Award 2017 toegekend gekregen van de toonaangevende vakbladen VerkehrsRundschau en Trucker.

De prijs is toegekend op basis van het superieure brandstofverbruik van de Scania R450 bij de vergelijkende tests op de weg van VerkehrsRundschau en Trucker. De cijfers spreken voor zich: een gemiddeld verbruik van 23,7 liter op 100 km.

“Duurzaamheid, of het nu via alternatieve brandstoffen of efficiënte dieselvoertuigen wordt bereikt, is een belangrijk aandachtspunt bij Scania en zijn klanten”, zegt Peter Hornig, Managing Director van Scania Deutschland Österreich. “Door het brandstofverbruik te verminderen, kunnen we zowel de uitstoot van CO2 verminderen als de verbruikskosten. Zo zorgen we tegelijkertijd voor duurzaamheid en winstgevendheid.”Scania R450 (new)Duurzaam transport is winstgevend
In de test van VerkehrsRundschau en Trucker werd Scania’s vrachtwagen vergeleken met die van drie concurrerende merken met een maximum gewicht van 40 ton. “De Zweedse fabrikant kon eindelijk de waarde van de vrachtwagen voor chauffeurs bewijzen”, aldus de tijdschriften. “Ook wat betreft winstgevendheid was de Scania R 450 niet te verslaan. Geen wonder dat de eerste prijs dit jaar naar Zweden is gegaan.”

Scania introduceerde zijn nieuwe generatie vrachtwagens in het najaar van 2016 en sindsdien heeft deze de concurrentie in diverse vergelijkende tests van de Europese media verslagen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *