Zonder deze nieuwe NEP DAF’s kijk jij geen tv

Op 29 augustus 2017 werden twee nieuwe zogenaamde “Utility” trucks in gebruik genomen door NEP Nederland.
De beide DAF CF Euro 6 trucks (260 pk, 6 cylinder) zijn door Jos Mulder Carrosseriebouw in Bunnik voorzien van een Plywood /carlite carrosserie wat een sterke maar lichtgewicht laadruimte oplevert. De binnenzijde is in de basis al afgebouwd door Jos Mulder, maar de eigen technische dienst van NEP Nederland zal de wagen naar eigen inzicht verder afbouwen. De Utility 1 & 2 zullen binnenkort daadwerkelijk de weg opgaan om de regiewagens (kortweg OBV = Outside Broadcast Vehicle) te vergezellen bij klussen op locatie. De Utility trucks verzorgen het transport van camera’s, kabels, etc wat nodig is bij tv regsitraties op locatie.
Onbekend meerdere (diverse merken)
Met de aanschaf van beide DAF’s is het traject in gang gezet om uiteindelijk tot een 1-merk strategie te komen. Momenteel bestaat het wagenpark uit trucks van de merken DAF, Mercedes en MAN.
DAF CF Euro 6
NEP Nederland (Voorheen NOB & Dutchview) is de internationale toonaangevend bedrijf op het gebied van televisie- en internetregistratie voor publieke en commerciële omroepen in Nederland. Naast studio’s in Hilversum, Utrecht en Amsterdam, biedt NEP Nederland onder andere registratiewagens, ENG- en SNG-diensten, MCR/play-out/eindregie faciliteiten, motion graphics en draadloze verbindingen.
DAF CF Euro 6
NEP Nederland maakt deel uit van NEP Worldwide. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 2.000 medewerkers. Samen ondersteunden zij producties in meer dan 65 landen, op alle 7 continenten. Naast het hoofdkantoor in Amerika heeft NEP locaties in Engeland, Ierland, Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Finland, Zwitserland, België, Canada en Verenigde Emiraten. Van de Oscars tot de Olympische Spelen, NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en zichtbaar te maken voor een wereldwijd publiek.
Onbekend meerdere (diverse merken)
Tekst: René Henkes. Foto’s: Edwin Duller en René Henkes

2 Comments

  1. Jan de Vries 1 september 2017 Reply
  2. Peter Kremers 1 september 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *