112 on wheels in Venlo

Op Zondag 10 September organiseerde de stichting Wensambulance Limburg 112 on wheels in Venlo. Een groot evenement waar hulpverleners uit binnen en buitenland hun materieel laten zien en ook demonstraties verzorgen. Aangezien het prachtig weer was om een lekker stuk te fietsen zijn we op de fiets gesprongen en eens een kijkje gaan nemen op het voormalige Floriadeterrein in Venlo.

Op het terrein zelf was een groot scala aan materieel aanwezig van ambulances tot reddingsbootjes en van Rode kruis wagens tot de dierenambulance, uiteraard lieten ook andere hulpdiensten zich zien en vooral horen, omdat de meeste voertuigen voor het publiek toegankelijk waren was het eigenlijk geen moment stil en schalde er altijd wel een sirene over het terrein.

Tijdens de twee uur die ik er heb doorgebracht kan ik niets anders zeggen dat het een leuk evenement was met erg veel bezoek dat uitgebreide uitleg kreeg van alle deelnemers.

Onderstaand een stuk of 50 foto’s die ik tijdens het evenement heb gemaakt.

On Sunday the 10 of September Wishambulance Limburg organised 112 on wheels in Venlo. A big event where emergency services from the Netherlands, Belgium and Germany showed of their vehicles and also gave demonstrations of what they do. It was a great day for a nice ride on the bicycle so we hopped on them to go see all the vehicles for ourselves on the former grounds of the Floriade in Venlo.

And everything was there from ambulances to little rescue boats and from trucks and vans from the Red Cross to the animal ambulance. Of course other services where there and because all the vehicles were open to the public there were very few quit moments without any sirens.

After we spent about two hours at the event I cannot say anything else than a lot of public and very nice people from all the emergency services who we very kind and patient and told a lot of stories about their work.

Below are about 50 pictures I took at the event.

Ongevallentruck van Prorail, onder de uitstekende voorkant en achter de achterassen zitten treinwielen zodat hij bij incidenten over het spoor verder kan.

Accidentvehicle from Prorail, the dutch company that is responsible for maintaining and responding to accidents on the Dutch railway network. There are train wheels in front of the truck and behind the rear axles so i can drive to the accident site on railway tracks.

De volgende 3 foto’s zijn van Mainfreight’s first response team, hun interne brandweer in dit geval.

Next 3 pictures are vehicles from Mainfreight’s first response team, to be more specific their own internal fire brigade.

Een Engelse ambulance op Volvo V90 basis.

An English ambulance based on a Volvo V90.

Deze politiewagen was voor mij in vreemde kleuren onderweg, even navragen aan de agenten dus en het blijkt dat deze auto afkomstig is uit Den Haag en daar word ingezet als voertuig voor alles wat te maken heeft met de diplomatieke vertegenwoordigingen aldaar.

This copcar was in very strange colours for me, so we asked the cops next to it why, it turns out that this car was uses for guarding the embassy’s in Den Haag and everything that comes whit that.

De politie uit Engeland was ook op bezoek met een Ford Mondeo.

The British cops were also at the event with a Ford Mondeo.

De enige Nederlandse klassieke politiewagen op het evenement. Een Mercedes Benz 190.

This was the only classic Dutch policecar at the event. A Mercedes Benz 190.

 

2 Comments

  1. Tjalling 10 september 2017 Reply
  2. Martijn Manrho 11 september 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *