Glaasje op? Laat je rijden met de ATAF Variomaton

ATAF VariomatonMisschien wel het opvallendste voertuig op de DAF Museumdagen was de ATAF Variomaton. Deze is in 1962 door ATAF (Amsterdamse Trailer- en Aanhangwagen Fabriek) gebouwd op basis van een Daf 750 (uiteraard met variomatic) in opdracht van Heineken.
ATAF Variomaton
De rdw weet volgens mij niet helemaal wat het met dit voertuig aan moet. Hij kreeg (bedrijfswagen!)kenteken BJ-32-JD toegewezen, maar als je dat op rdw.nl invoert staat ATAF als typenaam genoemd. Bovendien werd dit kenteken in 1982 al weer ingetrokken. Sinds dik een maand is het kenteken echter weer geldig. Hij is overigens nog steeds van Heineken.
ATAF Variomaton
Met dank aan Jos van Genugten (die het voertuig weer rijklaar gemaakt heeft na lange tijd) voor de informatie. Wie zich afvraat, waar ken ik deze ton toch ook al weer van? Waarschijnlijk dumpert.ATAF Variomaton

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *