Namen Huisman van der Scheur Logistics (HSL), Greuter en Versteijnen verdwijnen

Scania R-seriePer 1 januari 2018 wordt het GVT distributienetwerk voortgezet onder één naam: GVT Transport & Logistics. Dit betekent dat de huidige namen van de GVT bedrijven Greuter Logistics in Alkmaar en HSL Logistics in Apeldoorn en Veendam komen te vervallen. Ook de aloude benaming Gebroeders Versteijnen, die met name in Brabant nog altijd gebruikt wordt voor de transporttak van GVT Group of Logistics, behoort vanaf dan voorgoed tot het verleden.
Scania P310
Met de overname van Greuter Logistics in 2010 en HSL Logistics in 2014 kreeg GVT een omvangrijk distributienetwerk volledig in eigen beheer. Door deze schaalvergroting veroverde het bedrijf in de afgelopen jaren een sterke marktpositie op het gebied van fijnmazige distributie binnen de Benelux, met hubs op strategische plaatsen in Nederland (Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn en Veendam) en België (Willebroek). Het logistieke dienstenpakket werd verder uitgebreid. De schaalgrootte, waarbij alles in eigen beheer kan worden uitgevoerd, maakte van GVT een aantrekkelijke logistieke partner. Door deze ontwikkelingen is het familiebedrijf inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de Benelux op het gebied van opslag en distributie van fast moving consumer goods.
DAF CF Euro 6
Waarom een naamswijziging?
Wil Versteijnen is algemeen directeur van GVT Group of Logistics. Hij legt uit waarom er nu gekozen is voor een naamswijziging. “Greuter en HSL waren, net als GVT, echte familiebedrijven, met loyale en aantrekkelijke opdrachtgevers. Beide bedrijven genoten, net als GVT, een grote regionale bekendheid. Dat heeft ons destijds doen besluiten de bestaande bedrijfsnamen voorlopig te handhaven. Onze klantenkring is de laatste jaren echter fors uitgebreid, van regionale naar landelijke en internationale klanten. Door deze nieuw verworven landelijke marktpositie merken we dat er behoefte is aan een duidelijkere profilering in één, voor iedereen herkenbare, huisstijl. De huidige situatie, met 3 verschillende bedrijfsnamen en trucks in allerlei verschillende kleuren, is verwarrend voor nieuwe klanten, die vaak geen weet hebben van de geschiedenis van ons bedrijf. Het straalt geen uniformiteit uit. Daarom hebben we besloten om per 1 januari 2018 alle onderdelen van het distributienetwerk van GVT samen te voegen onder de naam GVT Transport & Logistics.”
Volvo NH12
Het wagenpark van Greuter en HSL zal in de komende zes maanden voor zo’n 80% worden omgezet naar de rode GVT kleuren. Trucks die binnen afzienbare tijd aan vervanging toe zijn, rijden nog even door in de oude huisstijl. Ook de gebouwen van Greuter en HSL ondergaan een GVT metamorfose. In Alkmaar wordt momenteel een nieuw distributiecentrum van 15.000 m² gerealiseerd, dat in november 2017 geheel in GVT stijl wordt opgeleverd. In Veendam wordt gewerkt aan een uitbreiding van de huidige capaciteit naar 15.000 m², waar uiteraard ook de GVT huisstijl meteen wordt doorgevoerd. Het bestaande HSL pand in Apeldoorn zal eveneens voorzien worden de huisstijl.
Volvo VN
Speciale personeelsbijeenkomsten
De medewerkers van HSL en Greuter zijn zaterdag 7 oktober, tijdens speciaal hiervoor georganiseerde personeelsbijeenkomsten in Apeldoorn en Alkmaar, door de GVT directie ingelicht over de op handen zijnde naamswijziging. Voor de medewerkers van GVT in Tilburg is de verandering minder groot. Al zullen velen eraan moeten wennen dat de term Gebroeders Versteijnen nu voorgoed tot het verleden behoort.
DAF LF45
Dagelijks levert GVT Transport & Logistics ruim 5000 zendingen af in de Benelux met het eigen wagenpark van 350 trucks. De eigen warehouses, op strategische locaties in Nederland en België, hebben een totale opslagcapaciteit van 175.000 m 2 . GVT Transport & Logistics is onderdeel van GVT Group of Logistics, waar ook Barge Terminal Tilburg, Railport Brabant, Multimodale Terminal De Kempen in Weert en Railterminal Rzepin in Polen toe behoren.
Scania G360DAF 95Mercedes-Benz SK 88

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *