Op Herhaling 2017 in Geniemuseum Vught

Voor de tweede keer op rij vindt het jaarlijkse evenement ‘Op Herhaling’ plaats bij het Geniemuseum in Vught. Zaterdag 21 en zondag 22 oktober kan daar uitgebreid worden kennisgemaakt met de militaire voertuigen uit de tijd dat in Nederland de dienstplicht nog gold. Er zijn demonstraties, er kan worden meegereden en tal van activiteiten maken een bezoek aan ‘Op Herhaling 2017’ tot een geweldig uitje voor jong en oud en voor het gehele gezin!

Organisator van het jaarlijkse evenement is de Stichting Bravo Compagnie, die als doelstelling heeft het materieel uit de periode van de militaire dienstplicht (1945 – 1996) rijdend te houden. “Op Herhaling vindt dit jaar voor de zesde keer plaats”, aldus secretaris Henk Boons. “We zijn erg blij dat we opnieuw bij het Geniemuseum in Vught te gast mogen zijn. Dat stelt het museum open en zal met enkele voertuigen uit de eigen collectie demonstraties verzorgen.”

Bekende formule, nieuwe elementen
‘Op Herhaling 2017’ zal uitgaan van de bekende en succesvolle formule. “We tonen een prachtige collectie militaire voertuigen uit met name de jaren vijftig en zestig”, verzekert Henk Boons. “Daaronder bevinden zich de befaamde Dikke DAF maar uiteraard ontbreken ook de Nekaf en Willys jeeps niet. Belangrijk is dat er niet alleen veel te zien maar ook veel te beleven valt. We organiseren demonstraties, bezoekers kunnen meerijden en voor de jeugd is er bijvoorbeeld gelegenheid met paint-balls te schieten. Uniek is dat de vereniging voor voertuigen uit de DDR een complete verbindingspost opbouwt met daarbij ook een unieke truck van het Russische merk ZIL.”

‘Op Herhaling’ vindt zaterdag 21 en zondag 22 oktober aanstaande plaats bij op de Brederodekazerne in Vught (Lunettenlaan 102) en is beide dagen toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang tot het evenement en het museum kost € 6,00 per persoon, daarbij is een rit in een historische militaire truck of jeep inbegrepen. Veteranen hebben op vertoon van hun pas gratis toegang. Bezoekers aan ‘Op Herhaling 2017’ krijgen op vertoon van hun toegangskaart bovendien korting bij Nationaal Monument Kamp Vught.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *