Nederlandse trucks bij de Afrika Eco Race

Iveco PowerstarIn de eerste Afrikca Eco Race won Jan de Rooy. Daarna is het jaren stil geweest, de enige Nederlanders in een truck bij deze rally was de laatste jaren Niels Hatzmann en Arjan van Hal in de bezem-Tatras. Maar Gerard de Rooy heeft het hek van de dam open gezet, nadat hij aankondigde aan deze race mee te doen volgden meer Nederlanders. Wuf van Ginkel is niet alleen de back up voor De Rooy, hij is ook proefkonijn voor de nieuwe generatie rallytruck van Iveco De Rooy.
Iveco Powerstar
De andere Nederlandse truckdeelnemers zijn Aad van Velsen
GINAF X2222
…Adwin Hoondert
DAF CF Euro 6
Johan Elfrink, hopelijk nu dan eindelijk met de langverwachtte Zetros…
Mercedes-Benz Axor MP3
…en Jan van de Laar.
DAF CF Euro 6
Wie er niet mee doet? Kamaz. Bummer!

De rally start op 31 december in Monaco, nieuwjaar wordt samen gevierd op de ferry naar Marokko. Na 5 etappes in Marokko, een rustdag in Dakhla, 6 etappes in Maritanië en de laatste etappe door Senegal naar Lac Rose bij Dakar hebben de deelnemers die de finish halen op 14 januari 6500 kilometers achter de kiezen.

Binnenkort vind je een uitgebreidere vooruitblik op deze race in BIGtruck online magazine.

NET ZO INTERESSANT

One Response

  1. Yolanda 1 december 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *